Cardinalul Zenon, pe urmele iezuitilor de la Cluj

România Liberă, 15 iunie 2006

Cardinalul polonez, Zenon Grocholewski, Prefectul Congregatiei pentru Educatie Catolica al Sfantului Scaun, a tinut ieri, in Aula Magna a Universitatii "Babes-Bolyai" din Cluj, in fata corpului profesoral si al studentilor de la facultatile de teologie, un discurs despre globalizare si invatamantul catolic, respectiv al implicatiilor social-culturale al acestui fenomen caracteristic societatii umane la inceput de mileniu. La eveniment au luat parte si Nuntiul Apostolic in Romania, arhiepiscopul Jean-Claude Perisset, mitropolitul Bisericii Romane Unite, arhiepiscopul-major Lucian Muresan, arhiepiscopul catolic de la Alba Iulia, Jakubinyi Gyorgy, precum si episcopii greco-catolic de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, si cel de Oradea, Virgil Bercea.

Vizita cardinalului Zenon Grocholewski se adauga unei liste de prestigioase personalitati din lumea teologiei catolice, ortodoxe si protestante care au trecut pragul universitatii clujene. Cardinalul Zenon a facut si o vizita la facultatile de Teologie Ortodoxa, Teologie Romano-Catolica, Teologie Greco-Catolica si la Expozitia Cercetari Teologice a Universitatii "Babes-Bolyai". In diminieata zilei de ieri, inaltul prelat s-a intalnit si cu mitropolitul Clujulului, IPS Bartolomeu. De asemenea, cardinalul i-a acordat, ieri, profesorului Andrei Marga, Medalia Pontificala "Ioan Paul al II-lea". Profesorul clujean a fost distins, recent, si la Vatican, in aprilie, de catre actualul Papa, cu Medalia Pontificala, "Benedict al XVI-lea", in primul an de pontificat.

Un articol de Daniel Sarb

Articolul original  


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.