Episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, nemulţumit de Emil Boc

Presa Online, 22 decembrie 2007

Episcopul Eparhiei Greco-Catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihalmeanu, este nemultumit ca primarul municipiului Cluj, Emil Boc, nu isi face timp sa discute oficial si sa gaseasca o rezolvare in ceea ce priveste conditiile in care invata 200 de elevi greco-catolici, transmite corespondentul ROMPRES. Liceul greco-catolic „Inocentiu Micu” nu mai are un spatiu pentru desfasurarea orelor, in conditiile in care Eparhia detine in Cluj mai multe cladiri, dar in acestea functioneaza diverse scoli si institutii care nu pot fi trimise in strada. Astfel ca liceenilor li s-au dat cateva sali de clasa intr-un imobil in care isi mai desfasoara activitatea inca doua scoli normale.

Episcopul Florentin Crihalmeanu a semnalat vineri faptul ca liceenii greco-catolici sunt deranjati de la ore de ceilalti elevi, de etnie roma, care fac galagie, deschid usile claselor si adreseaza tuturor injurii si le tachineaza pe fete. „Va dati seama in ce conditii invata acesti tineri. Nu o data directorii scolilor au fost nevoiti sa cheme politia pentru a calma lucrurile, iar elevii nostri au un program usor diferit de al celorlalti tocmai pentru a nu se mai intalni cu totii pe holuri si pentru a nu veni exact la aceeasi ora la scoala”, a explicat episcopul Florentin Crihalmeanu. PS Florentin a spus ca situatia ar putea fi rezolvata destul de simplu, avand in vedere ca Eparhia are drept de proprietate asupra unei cladiri care se afla acum in administrarea Liceului „George Cosbuc” si in care nu functioneaza nicio sala de curs, astfel ca nici nu s-ar pune problema unei evacuari a altor elevi.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia