Greco-catolicii propun modificări la legea retrocedării

Untitled document

Bună Ziua Ardeal, Joi 20 iulie 2006

Sinodul Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, întrunit ieri la Cluj-Napoca, a elaborat o propunere legislativă pentru Proiectul de lege privind retrocedarea lăcaşurilor de cult confiscate de statul român prin Decretul lege 358 din 1948. Propunerea legislativă prevede ca în termen de şase luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, bisericii greco-catolice să-i fie retrocedate bisericile catedrale, vicariale şi protopopiale, iar în termen de un an de la intrarea în vigoare a legii, să-i fie retrocedate mănăstirile, bisericile simbol, precum şi bisericile din centrele urbane.

Sinodul Permanent al Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, întrunit ieri la Cluj-Napoca, în şedinţă extraordinară, a analizat situaţia generată de comunicatul Sinodului Mitropolitan Ortodox al Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, precum şi declaraţiile din mass-media făcute de unii reprezentanţi ai Statului Român. Ca urmare a acestei analize, Sinodul consideră că după mai bine de 16 ani de la instituirea democraţiei în România, Statul Român tergiversează retrocedarea lăcaşurilor de cult, confiscate în mod abuziv în perioada comunistă. (…)

Articol integral: http://bza.ro/fullnews.php?ID=10267


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.