În 5-10 ani pot fi depăşite conflictele patrimoniale

Rompres, via Stirilocale.ro
8 septembrie 2007

Chiar dacã in Romania mai existã diferite conflicte intre confesiuni, cred cã in 5-10 ani vor putea fi depãsite, inclusiv cele patrimoniale, a declarat vineri, pentru Rompres, Episcopul Eparhiei greco-catolice de Cluj-Gherla, Florentin Crihãlmeanu, prezent la Sibiu, la cea de-a treia Adunare Ecumenicã Europeanã.

„Mi se pare cã existã o deschidere la nivelul cunoasterii: ne putem vizita, saluta, putem participa impreunã la diferite momente liturgice, pelerinaje sau aniversãri nationale sau religioase. Consider cã se merge spre bine si cã dacã mai sunt anumite conflicte, peste 5-10 ani, inclusiv cele patrimoniale vor putea fi depãsite. Depinde de noi – de ierarhie – dar si de popor si de timp”, a spus el. […]

articolul integral 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia