La Vălani vor fi slujbe alternative!

Bihoreanul, 2 aprilie 2008
Articol de Laura Gal

Parohul greco-catolic şi cel ortodox din Vălanii de Beiuş au semnat miercuri după-amiază un protocol care stabileşte programul după care se vor desfăşura slujbele în biserica din localitate, dar şi modul în care se vor împărţi cheltuielile de întreţinere a lăcaşului de cult.

Semnarea protocolului a fost precedată de două comunicate de presă contradictorii date de Birourile de presă ale Episcopiei Greco-catolice şi cel al Mitropoliei Clujului. În timp ce episcopul greco-catolic Virgil Bercea, care a refuzat invitaţia mitropolitului Bartolomeu de a discuta problema la sediul Episcopiei Ortodoxe, susţinea posibilitatea încheierii unui acord în privinţa slujbelor alternative în biserica din Vălani, Biroul de presă al Mitropoliei Clujului a precizat că soluţia slujirii alternative nu este viabilă deoarece ar genera tensiuni şi confuzii, “singura variantă acceptată fiind aceea a construcţiei unei biserici noi”.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia