Lectio Divina, un mod de rugăciune plecînd de la textul Sfintei Scripturi

graiul.ro, 28 noiembrie 2015
Articol de Maria Stoica /

De două ori pe lună, miercurea, la biserica greco-catolică „Buna Vestire” din Baia Mare, au loc cateheze pentru adulţi. În acest an, preotul Vasile Trifoi dedică aceste lecţii de catehism învăţării şi punerii în aplicare a tehnicii „Lectio Divina”, un mod de rugăciune ce pleacă de la textul Sfintei Scripturi.

O apropiere de Dumnezeu

Reporter: Cînd au loc catehezele cu adulţii şi care este rolul lor?
Pr. Vasile TRIFOI: Aceste cateheze au loc la biserica greco-catolică „Buna Vestire” din Baia Mare de două ori pe lună, miercurea, de la ora 17,45 (următoare întîlnire va avea loc în 2 decembrie, n.r.). Rolul lor este acela de a ne apropia de Dumnezeu şi de a ne căuta relaţia cu El. De fapt, acest tip de rugăciune, Lectio Divina, este o apropiere de Dumnezeu prin intermediul Sfintei Scripturi, se încearcă să se asculte cuvîntul Lui şi să se întemeieze o relaţie cît mai etică şi profundă cu El.[…]

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia