Ortodocşii şi greco-catolicii au căzut la pace

Bihoreanul, 2 aprilie 2008
Articol de Dan Simai

Mitropolitul Bartolomeu Anania a dat curs propunerii Episcopiei Greco-Catolice din Oradea pentru detensionarea situaţiei din Vălanii de Beiuş, acceptând slujirea alternativă în singura biserică din sat.

Prezent miercuri la Oradea pentru a media conflictul între ortodocşii şi greco-catolicii din Vălanii de Beiuş, mitropolitul Clujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului a pledat pentru înţelegere între cele două confesiuni.

În cadrul unei scurte întâlniri cu episcopul ortodox de Oradea, Sofronie Drincec, la care a participat şi şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bihor, comisarul şef Liviu Popa, ÎPS Bartolomeu Anania s-a declarat de acord cu slujirea alternativă în biserica din Vălani până când ortodocşii îşi amenajează un nou lăcaş de cult.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia