Românii ar putea avea cardinal

România liberă, 20 august 2007
articol de Claudiu Pădurean

Preafericitul Lucian Muresan, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice, este personalitatea care are sansele cele mai mari de a primi purpura de print al Bisericii in aceasta toamna.

Papa Benedict al XVI-lea ar urma sa convoace un Consistoriu in luna noiembrie, relateaza agentia catholica.ro, care citeaza presa italiana. In cadrul acestui Consistoriu ar urma sa fie creati noi cardinali. Demersul este necesar pentru ca Sfantul Parinte a inlocuit o serie de inalti functionari ai Bisericii Catolice, numiti de Papa Ioan Paul al II-lea.

articolul integral 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiO opinie la “Românii ar putea avea cardinal”

  1. Farc Alexandru la 11 martie 2008 7:42 pm

    Ar fi minuat ca Biserica Unita sa aibe un Cardinal. Dupa atata timp Biserica pierduta in era comunista revine la normal. Mum spunea Sfantul Episcop Ioan Suciu: „Biserica noastra are nevoie de martiriu”. Si iata ca Biserica primeste martiri si are nevoie de un asemenea privilegiu. Are nevoie de Cardinal.

Exprimaţi-vă opinia