Sinistraţii din Târlişua au rămas fără provizii

Untitled document

România Liberă, Ed. Transilvania, joi 13 iulie 2006

Uitati de lume, la doar trei saptamani dupa potop

Sinistratii din Tarlisua au ramas fara provizii

La exact trei saptamani de la viitura de pe Valea Tiblesului, care a maturat totul in calea ei, localnicii din comuna bistriteana Tarlisua, comuna cel mai grav afectata, simt ca au fost uitati de toata lumea. Utilajele firmelor care au lucrat la degajarea drumurilor s-au retras de indata ce s-au terminat banii guvernamentali, iar locuintele modulare promise de autoritati au sosit, insa doar pentru a fi depozitate, deocamdata, in fata scolii.
Praf si mizerie, lemne taiate in curti si miros de namol, strazi pustii si oameni cu desagi in spate, stand cuminti in fata caminului cultural, unde asteapta sa se mai gaseasca o sticla de apa minerala si pentru ei. Femeia care se ocupa de impartirea ajutoarelor ii studiaza pe fiecare in parte, sa vada daca nu cumva au venit de mai multe ori. Dupa ce si hartiile spun acelasi lucru, vine si sticla cu apa minerala pe care, de cele mai multe ori, omul o bea pe jumatate. Drumul pana la camin si caldura il fac sa uite ca va mai avea nevoie de apa si mai tarziu.(…)
Un articol de Cristiana Sabau

Articol integral la: http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z13072006&idx=128


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.