Slujbă specială pentru bolnavi în bisericile catolice

România liberă, 12 februarie 2007
articol de Daniel Sarbu

In toate bisericile catolice din lume a fost celebrata, ieri, o slujba speciala, dedicata persoanelor bolnave. La parohia greco-catolica din cartierul clujean Manastur, “Coborarea Spiritului Sfant”, una dintre cele mai importante comunitati din capitala Ardealului, slujba a fost tinuta de parohul locului, pr. Ovidiu Lapuste.

In capela din subsolul bisericii parohiale, aflata spre finalul lucrarilor de constructie, mai precis de finisare a interiorului lacasului de cult, peste 300 de credinciosi au participat la liturghia tinuta pentru persoanele bolnave. Traditia acestei zile este legata de aparitia Sfintei Fecioare Maria la Lourdes, in Franta, in fata unei fetite pe nume Bernadetta. Aparitia misterioasa avea sa-i descopere micutei una dintre viitoarele dogme ale Bisericii Catolice, cea a neprihanitei zamisliri a Sfintei Fecioare Maria, Maica Domnului, promulgata la mijlocul secolului XIX.

articolul integral 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia