Sute de pelerini la Icoana din Guadalupe

Evenimentul zilei, 8 noiembrie 2007
Articol de Mădălina Prundea

Sute de enoriasi clujeni au trecut ieri pragul Capelei „Sfantul Iosif” a Catedralei Greco-Catolice din Piata Cipariu pentru a se inchina la Icoana Maicii Domnului din Guadalupe (Mexic).

Patroana copiilor nenascuti, venerata si ca protectoare a Americilor, Icoana din Guadalupe a fost adusa la Cluj in cadrul unui pelerinaj in 13 zone din tara, scopul fiind acela de a promova apararea vietii copiilor condamnati la moarte prin avort.

„A venit, a venit?”, le intreba nerabdatoare o doamna mai in varsta pe alte doua enoriase care poposisera la intrarea in Capela „Sfantul Iosif”. La ora 11.00 fix, exact cum fusese programat, copia fidela a icoanei originale, cu semnatura si sigiliul primatului Mexicului, a fost amplasata in fata amvonului. Iar credinciosii prezenti s-au asezat rabdatori la coada pentru a saruta Icoana Sfintei Fecioare.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia