Taina Sfântului Maslu în parohia Reşiţa

Sursa: www.agru.ro

În Duminica Lăsatului Sec de Brânză (a izgonirii lui Adam din Rai), la ceas de seara s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu în Biserica Sfânta Fecioară Maria de la Fatima din Reşiţa, de către Rvs. Pr. Alexandru Ploştinaru – Vicar Judecătoresc al Episcopiei Greco-Catolice Lugoj, Rvs. Pr. Nicolae Tutaş – Protopop de Reşiţa, Rvs. Pr. Ovidiu Pop – Parohul bisericii, Rvs. Pr. Prot. On. Aurel Bendariu – Paroh Doman, Rvs. Pr. Vasile Chindriş – Paroh Ramna, Rvs. Pr. Viorel Costinar – Paroh Tarnova.

Unul din darurile cele mai de preţ pe care ni le dă Sfântul Maslu este prezenţa in mijlocul nostru a lui Hristos, Vindecător şi Mângâietor al suferinţelor trupeşti şi sufleteşti.
O dovadă a importanţei acestei rânduieli bisericeşti a fost prezenţa în număr mare a credincioşilor.
La sfârşitul slujbei, Rvs. Pr. Alexandru Ploştinaru a rostit un frumos cuvânt de învăţătură, în care a arătat importanţa Tainei săvârşite, necesară omului pentru tămăduirea sufletului şi a trupului, după cuvintele Sfântului Apostol Iacov: „Este cineva intre voi bolnav? Să cheme preoţii bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn întru numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi Domnul îl va ridica şi de va fi făcut păcate, se vor ierta lui. (5, 14-15).

Totodată, Sfinţia sa a explicat credincioşilor importanţa Postului, arătând faptul că acesta trebuie ţinut în intimitatea fiecărui creştin în parte.

A urmat o scurtă cuvântare a Rvs. Pr. Ovidiu Pop, parohul bisericii, care a adus mulţumiri Rvs. Pr. Alexandru pentru frumosul cuvânt de învăţătură, dar şi pentru faptul că este prezent în mijlocul comunităţii.

De asemenea au fost aduse mulţumiri tuturor preoţilor şi credincioşilor prezenţi.

Bunul Dumnezeu să ne învrednicească de bogatele sale daruri spirituale, revărsate în această binecuvântată zi.

A consemnat,
Mihele Bogdan Andrei
Secretar Protopopiatul Reşiţa
Preşedinte AGRU Reşiţa

Mai multe fotografii se găsesc AICI.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia