Varianta unită a legii retrocedărilor bisericeşti

Untitled document

Ziua de Cluj, Joi 20 iulie 2006

Statul roman a fost somat de Sinodul greco-catolic sa finalizeze legea retrocedarilor

Sinodul Permanent al Bisericii Romane Unite cu Roma, Greco-Catolica, s-a reunit ieri la Cluj-Napoca, pentru a analiza atitudinea publica a Bisericii Ortodoxe, care a cerut Parlamentului initierea unei legi privind retrocedarile locaselor de cult. Ierarhii uniti au raspuns, ieri, dupa sedinta extraordinara, initiativei Sinodului Mitropolitan Ortodox al Clujului, Albei, Crisanei si Maramuresului, privind situatia patrimoniala a celor doua biserici, dupa ce au analizat mai multe ore situatia creata de comunicatul Sinodului ortodox si declaratiile publice ale unor parlamentari pe tema respectiva. Membrii Sinodului Permanent al Episcopilor Bisericii Romane Unite cu Roma Greco-Catolica au mai dezbatut si proiectul legii privind retrocedarea lacasurilor de cult.
Conform ierarhilor PS Virgil Bercea, Episcop Eparhial de Oradea, PS Florentin Crihalmeanu, Episcop Eparhial de Cluj – Gherla, si PF Lucian Muresan, Arhiepiscop Major de Alba-Iulia si Fagaras, semnatarii unui comunicat oficial, pozitia ortodoxa este una partinitoare si chiar militanta. (…)

Articol integral la: http://www.ziuadecj.ro/cultura.php


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiNu se pot exprima aici opinii.