Vocea românească din Sinodul de la Vatican

Ziua de Cluj, 1 noiembrie 2008
Articol de B. F.

P.S. Florentin Crihălmeanu, episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla (foto), desemnat de Papa ca membru în Secretariatul General al Consiliului General al Sinodului, a explicat că structura în care a fost învestit de Vatican este responsabilă cu aprofundarea şi sintetizarea tuturor aspectelor vieţii Bisericeşti din toate continentele, discutate în timpul unui Sinod.

“Am rămas foarte surprins şi pentru că participarea mea, la acest sinod, este ca şi înlocuitor al Preafericirii sale Lucian Mureşan, arhiepiscopul major, care era participant de drept în virtutea funcţiei sale. Era pentru întâia oară că participam la un astfel de eveniment al Bisericii, nu pot spune că am o experienţă sinodală. Consider însă că sfântul părinte a dorit să aibă vocea unui episcop oriental în cadrul consiliului general şi, probabil din acest motiv, s-a orientat spre un reprezentant al bisericilor catolice de rit oriental”, a explicat P.S. Florentin Crihălmeanu, pentru ZIUA de CLUJ, la câteva zile după numirea sa.

articolul integral


 
Atenţie! De regulă la Semnalări includem o parte din articol, restul putând fi citit pe situl respectivei publicaţii. De aceea anumite linkuri pot să nu mai fie în timp valabile, dacă pagina indicată s-a modificat sau a dispărut. O semnalare de articol nu înseamnă aprobarea conţinutului articolului.

ComentariiExprimaţi-vă opinia