Duminică, 18 ianuarie 2009 surorile  Congregaţiei Inimii Neprihănite (CIN) au sărbătorit cu mare emoţie intrarea în postulat a două candidate Adina şi Claudia, precum şi reînnoirea voturilor pe viaţă a Sr. Terezia.

Preasfinţitul Mihai, vicarul Bucureştilor, a celebrat Sf. Liturghie însoţit de părinţii Lucian Groşan, Dan Florian Popescu şi capelanul casei P. Mihai. Din partea Maicii Ionela, superioara Congregaţiei, a participat sora Ionela Cristescu cu delegaţia de a prelua angajamentul şi votul surorilor, înmânând însemnele treptelor respective, corespunzătoare noilor situaţii sufleteşti.
Sora Terezia la un moment dat, în timpul Sf. Liturghii, a cedat emoţiei încât nu a reuşit să-şi stăpânească lacrimile, iar o fetiţă de 5-6 anişori care se strecurase lângă ea, mirată de prezenta lacrimilor, pe care probabil le considera ca fiind expresia durerii, a încercat sa-i aducă alinare cu o motivaţie uimitoare pentru vârsta ei: ” Sora, nu plângeţi, sunteţi mireasa lui Isus!”. În simplitatea şi fragilitatea copilăriei Dumnezeu se serveşte de graiul pruncilor nevinovaţi pentru arăta adevărul.

La sfânta Liturghie un grup de 12 copilaşi înveşmântaţi în alb au făcut Sf. Împărtăşanie solemnă, primindu-l pe Isus în suflet după o frumoasă şi temeinică pregătire la spovadă.

Un alt moment care a impresionat întreaga comunitate a fost decesul avocatei Sorei Ionela din vremea condamnărilor staliniste, Alexanda Iovipale, tocmai în timpul Sf. Liturghii. Apărând magistral cazul a riscat sa fie trimisă ea însăşi in boxa inculpaţilor prin răsturnarea situaţiei. De la eliberarea Sorei Ionela, avocata Iovipale a rămas alături de ea, ulterior cerând să fie membra a Congregaţiei la a cărei consolidare contribuise şi ea, apărând-o pe iniţiatoarea acesteia.

Casa Sf. Iosif construită şi oferită de donatori elveţieni surorilor CIN adăposteşte acest aşezământ de ocrotire şi îngrijire a copiilor defavorizaţi. Surorile şi colaboratorii lor se dedică cu mare nobleţe interioară în această activitate, făcând din ritmul casei o adevărată şcoală a Evangheliei. Fără subvenţii sigure, aşezământul CIN de la Odorhei, expus încă toanelor autorităţilor locale care continuă să creadă în „comploturi” antiminoritare, este o lucrare evidentă a Proniei cereşti ce nu încetează să-şi facă simţită prezenţa în viaţa acelora care locuiesc şi trăiesc aici. Peste 100 de copii sunt îngrijiţi admirabil şi educaţi în spirit creştin de sora Emilia şi celelalte surori. Cu toţii s-au bucurat de vizita arhierească, primindu-l şi înconjurându-l cu dragoste şi respect pe PS Mihai.

Secretariatul Vicariatului greco-catolic de Bucureşti

ps_2

ps_3

ps_6

ps_1