Confederaţia Caritas România organizează cea de-a III-a ediţie la nivel naţional a evenimentului intitulat „Un milion de stele”, ce se va desfăşura sâmbătă, 12 noiembrie 2011, ora 17, simultan, în mai multe oraşe din ţară. Prin campania „Un milion de stele”, Caritas s-a asociat acţiunilor similare organizate în toată Europa sub acelaşi nume, menite să sensibilizeze cetăţenii pentru a face un gest de solidaritate faţă de persoanele care trăiesc în sărăcie şi sunt marginalizate social. Gestul constă în aprinderea de lumânări într-un spaţiu public, fiecare flacără reprezentând simbolic o persoană care se confruntă cu neajunsurile şi excluziunea socială.

La Cluj-Napoca, în pregătirea acestui eveniment, organizaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj are ca şi parteneri Consiliul Judeţean Cluj, Primăria Municipiului Cluj-Napoca, Consiliul Local Cluj, Episcopia Greco-Catolică de Cluj-Gherla şi Asociaţia Tineretului Greco-Catolic ASTRU Cluj. În momentul stabilit, pe zona pietonală din faţa Catedralei greco-catolice Schimbarea la Faţă, de pe Bulevardul Eroilor nr. 10, vor fi depuse sute de lumânări ce vor fi aprinse, reflectând pe pământ imaginea cerului prin invitaţia pe care o fac, la generozitate şi caritate fraternă. Fiecare cetăţean este invitat de organizatori să vină şi să aprindă o lumânare. Este un gest simplu şi mic, dar aceste gesturi puse împreună – pot fi un milion de mici daruri – vor fi un ajutor pentru multe familii care trăiesc în sărăcie.

În acest an, sâmbătă, 12 noiembrie, la ora 17, încurajaţi de numărul mare de participanţi la acţiunea „Un milion de stele” de anul trecut şi încrezători în forţa oamenilor de a se solidariza cu cei mai puţin norocoşi decât ei, lumânările se vor aprinde simultan în 29 de oraşe. Pentru a veni în sprijinul acestei acţiuni de solidaritate şi întrajutorare, operatorii de telefonie mobilă Vodafone, Orange şi Cosmote oferă posibilitatea unei donaţii de 2 euro cu acelaşi scop al ajutorării familiilor sărace. Donaţia se poate face printr-un SMS la 859, număr gratuit, valabil între 1-14 noiembrie 2011.

 imagine

pr. Adrian Avram
Director General
Asociaţia Caritas Eparhial Greco-Catolic Cluj