Violonistul Bogdan Alexandru Costache acompaniat de pianista Andrada Maria Brisc au cucerit publicul din Marea Britanie cu „Balada” de Ciprian Porumbescu și alte câteva piese atent alese din repertoriul universal, într-un recital de excepție susținut sâmbătă, 17 octombrie, la Benfleet, în Essex, și duminică, 18 octombrie 2015, în Londra.

La invitația pr. Eduard-William Fărtan, rectorul Misiunii Române Greco-Catolice din Londra, cei doi tineri artiști au concertat în fața unui numeros public de toate vârstele, melomani englezi și români, oferind un recital plin de încărcătura emoțională. Sunetul elegant al viorii și virtuozitatea fascinantă a interpretării violonistului Bogdan Alexandru Costache împletite cu acordurile minunate ale pianului în interpretarea sensibilă a Andradei Maria Brisc au încântat publicul britanic, care a răsplătit talentul tinerilor artiști cu ropote de aplauze, smulgându-le promisiunea de a se întoarce cât de curând și a susține un nou concert.

imagine

„Am avut marea bucurie de a oferi publicului din Marea Britanie un regal muzical susținut de doi tineri artiști români de excepție, violonistul Bogdan Alexandru Costache, o prezență constantă a scenei de concert, și pianista Andrada Maria Brisc, o artistă desăvârșită. Misiunea Română Greco-Catolică se implică constant în organizarea evenimentelor culturale de bună calitate încă de la începutul activității ei în urmă cu patru ani și este interesată de colaborările româno-britanice pentru păstrarea și transmiterea valorilor culturale și tradiționale românești în Regatul Unit”, a declarat pr. dr. Eduard Fărtan.

Evenimentele culturale de promovare a valorilor românești peste hotare inițiate de Misiunea Română Greco-Catolică și susținute de RoEvents se bucură de succes și sunt așteptate cu interes de publicul meloman, iubitor de muzică bună, cultă sau tradițional românească.

Contact presă
Veronica Costache
+44 (0)7703 465 057
veronica@ro-events.co.uk

imagine

imagine

imagine