În ziua de 12 decembrie, P.S. Episcop Alexandru Mesian, s-a aflat în vizită pastorală în Parohia Liebling din Protopopiatul Timişoara, judeţul Timiş. Este a doua vizită pastorală pe care Prea Sfinţia Sa o face în această localitate, prima având loc în anul 1998. Cu această ocazie, în urma lucrărilor de amenajare, s-a sfinţit o capelă cu hramul „Sfântul Nicolae”.

La Liebling există o biserică greco-catolică ce a fost construită la marginea localităţii în perioada interbelică şi care în anul de tristă amintire 1948 a trecut în posesia Bisericii Ortodoxe Române. După 1990 s-a ajuns la o înţelegere între cele două confesiuni pentru slujire alternativă. În anul 1996 pr. ic. stavr. Dragoş Vasile a fost numit paroh în această localitate. Parohia a crescut cu timpul, şi credincioşii doreau să aibă un lăcaş de cult în centrul localităţii unde să poată participa la slujbele religioase şi în timpul săptămânii. S-a cumpărat o clădire în zona centrală în care s-a amenajat o frumoasă şi încăpătoare capelă.

La sosire, Preasfinţitul Alexandru a fost întâmpinat cu pâine, sare şi flori, de către un grup numeros copii, de rvs. pr. Nicolae Teodorescu, Vicar Foraneum şi protopop de Timişoara, de Pr. Dragoş Vasile, parohul locului, împreună cu alţi preoţi invitaţi, de dl. primar Munteanu Ioan Gheorghe şi credincioşii din localitate, dar şi din alte localităţi. Corul Bisericii Sfântul Iosif a cântat „Pe Stăpânul şi Arhiereul nostru”. Ceremonia religioasă a început la orele 10.30 După ceremonia de sfinţire a apei, a urmat sfinţirea exterioară a bisericii apoi sfinţirea interioară după care a început Sfânta Liturghie arhierească. Alături de Preasfinţitul Alexandru s-au aflat: Mons. Angelo Pop, Vicar General; pr. consilier eparhial Nicolae Teodorescu protopop de Timişoara, Pr. Florin Faur, paroh în localitatea Gherman şi Jamu Mare. pr. Vasile Borda, paroh la Jebel şi pr. Dragoş Vasile, paroh la Liebling şi administrator parohial la Folia.

Mons. Anglo-Narcis Pop a vorbit în Cuvântul său de Învățătură despre Evanghelia zilei. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de Corul bisericii „Sfântul Iosif” din Timişoara, dirijat de D-na prof. Doina Boşca. În cadrul Sfintei Liturghii, 11 copii au primit Prima Sfântă Împărtăşanie.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Prea Sfinţitul Alexandru s-a adresat preoţilor, d-lui primar şi credincioşilor vorbind despre istoricul parohiei. L-a felicitat pe Pr. Dragoş Vasile pentru realizările făcute de-a lungul vremii în această parohie. Apoi a vorbit d-nul primar Munteanu Ioan Gheorghe.

La final, pr. Ic. Stavr. Dragoş Vasile a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru acest deosebit eveniment, Preasfinţitului Alexandru pentru ajutorul acordat pentru amenajarea capelei din Liebling şi pentru susţinerea în toţi cei 14 ani de activitate pastorală. A mulţumit d-lui primar, corului care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, d-lui ing. constructor Madescu din Lugoj şi echipei sale de lucru, tuturor credincioşilor prezenţi şi celor care au contribuit la amenajarea acestui locaş de cult.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frăţească pregătită special cu multă generozitate de către o familie din parohia Liebling.

Raimondo-Mario Rupp

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc AICI.