În intervalul de timp cuprins între Postul Mare şi Ajunul Pogorârii Sfântului Spirit 5 copii din Parohia Greco-Catolică Arad-Centru s-au pregătit întru ale credinţei pentru a-L primi pe Hristos Euharisticul. În ajunul Praznicului Cincizecimi: Ivanca, Denis, Cristian, Andrei şi Flavius au trecut prin focul purificator al Tainei Mărturisirii, primind dezlegarea de toate păcatele săvârşite.

În dimineaţa Duminicii Rusaliilor, înveşmântaţi în alb, copiii au aşteptat în linişte şi cu emoţii, alături de părinţi şi bunici, începerea Dumnezeieştii Liturghii.

După reînnoirea promisiunilor făcute cu ocazia Tainei Baptismale, cu o lumânare aprinsă în mâini, au acces la Potir pentru a-L primi pe Hristos în Dumnezeiasca Euharistie, trăind ”beția treaza” a împărtăşirii şi bucuriei Coborârii Paracletului.

Acesta se vrea a fi începutul unui nou urcuş spiritual la care au fost invitaţi – alături de copii – părinţii şi bunicii lor.

La finele Dumnezeieştii Jertfe, după sfinţirea spicelor de grâu, copiii au primit fiecare câte un cadou constând într-un rozar, o carte de rugăciuni şi Biblia ilustrată, pentru a se antrena de acum în colo în rugăciune şi în însuşirea de noi cunoştinţe şi de a-L urma şi de a-L trăi autentic pe Hristos.
 
                          A consemnat,
                                          Radu Vorindan
                                          paroh, protopop de Arad
                                          şi consilier eparhial