DSCF3552 Duminică, 21 decembrie la biserica greco-catolică „Naşterea Sf. Fecioare Maria” de pe str. Vincențiu Babeș a fost o zi dedicată copiilor din comunitate şi nu numai. S-a început cu programul liturgic: Sf. Liturghie celebrată de Pr.Vicar drd. Coriolan C. Mureşan (Vicar Judecătoresc al Episcopiei de Lugoj), concelebrând Pr. dr. Marius P. Pop (Cancelar/Secretar  şi Consilier eparhial al Episcopiei de Lugoj) şi Pr. Prot. On. Coriolan Mureşan (Consilier eparhial al Episcopiei de Lugoj şi Paroh Arad-Centru). Meditaţia a fost făcută de Pr. dr. Marius P. Pop, care a insistat pe semnificaţia pregătirii spirituale pentru Sărbătoarea Naşterii Domnului  şi pe centralitatea acestei sărbători  în anul liturgic şi în viaţa noastră creştină.

A urmat un recital de orgă susţinut de Maria Alexandra Pop (din Lugoj), recital ce s-a bazat exclusiv pe muzica de Advent şi care i-a încântat pe cei prezenţi. Cu toate că e doar în clasa a IV-a, Alexandra a dovedit un mare talent şi a fost un exemplu pentru copiii prezenţi.

Grupul de tineri şi copii „Regina Pacis”, coordonat de prof. Gerda Chișărău, a oferit apoi o explicaţie foarte interesantă a tradiţiei lui „Moş Crăciun” printr-o piesă de teatru modernă care încerca să prezinte acest personaj atât de popular ca şi un om ce a refuzat ospitalitatea Sf. Familii la Betleem şi, pentru că i-a părut rău de gestul său, s-a hotărât să aducă bucurie copiilor în fiecare an.

Un concert de colinde interpretat tot de grupul „Regina Pacis” a încheiat piesa de teatru şi  s-a bazat pe cântece din repertoriul românesc şi internaţional, având acompaniament instrumental (flaut, orgă, chitară). Familia Stein a susţinut un mic recital cu acompaniament de orgă. Copiii prezenţi au primit daruri la final, spre bucuria lor.

Toată dimineaţa a fost dedicată copiilor, copii ce nu trebuie să renege „tradiţia lui Moş Crăciun” dar trebuie să înţeleagă că sensul Sărbătorii este exclusiv cel al Naşterii Domnului Isus Cristos.  

Pr. Prot. On Coriolan Mureșan,
Cons Eparhial al Episcopiei de Lugoj
Paroh Arad Centru

Mai multe imagini de la acest eveniment se găsesc AICI

Recital de orgă susţinut de Alexandra Maria Pop din Lugoj

Sceneta “Moş Crăciun ne conduce la Isus” şi concertul organizat de copiii grupului
“Regina Pacis” şi concertul familiei Stein şi al Alexandrei Pop