În data de 4 noiembrie 2007 la Timişoara, în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti celebrate de PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, a avut loc sfinţirea noii biserici a parohiei Mehala şi hirotonirea întru preoţie a diaconului Tudor Tegzeş.

Noua biserică consacrată poartă hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”. În masa Altarului s-au pus moaşte ale Sfântului Teodor Martirul. Alături de pr. Daniel Sas, paroh al acestei parohii, au concelebrat şi alţi preoţi invitaţi dintre care amintim pe pr. Ioan Mitrofan, fost rector la Seminarul Greco-Catolic din Blaj, pr. Cristian Sabău, rector al Seminarului „Sf. Trei Ierarhi Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, însoţit de un grup de şapte seminarişti, pr. Angelo Narcis Pop, protosincel al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodorescu, protopop de Timişoara şi pr. Pavel Tegzeş din Bucureşti, unchi al noului preot Tudor Tegzeş. Au fost prezenţi de asemenea şi pr. Ioan Bude, protopop ortodox de Timişoara şi pr. Mircea Ardelean, paroh al parohiei ortodoxe din Mehala alături de domnul Gheorghe Ciuhandru, primar al Timişoarei, care a subliniat nevoia construirii lăcaşurilor de cult pentru credincioşii creştini, acolo unde acestea lipsesc. Părintele Daniel Sas a fost numit de către PS Alexandru Protopop onorific de Timişoara, primind de asemenea şi brâul roşu.

Un alt moment emoţionant pentru credincioşii prezenţi la Sfânta Liturghie a fost hirotonirea întru preoţie a domnului Tudor Tegzeş. Pr. Tudor a studiat la Departamentul din Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj-Napoca, absolvind în anul 2007. Este căsătorit şi are trei copii, fiind de asemenea şi bunic. Pr. Tudor îşi va desfăşura activitatea pastorală în parohia Peciul Nou, Jud. Timiş. La finalul Sfintei Liturghii, pr. Daniel Sas a mulţumit celor care au depus efort în realizarea construcţiei noii Bisericii din Mehala şi a subliniat importanţa faptului ca odată cu realizarea construcţiei „bisericii materiale” s-a construit şi o „biserică de suflete”, fapt care l-a întărit spiritual.

Părintele Tudor a mulţumit în primul rând lui Dumnezeu pentru că „l-a ales din lume, dăruindu-l acesteia”. A mai mulţumit Preasfinţitului Alexandru pentru încrederea acordată şi de asemenea tuturor celor care au pus o cărămidă la zidirea preotului Tudor Tegzeş.

Silviu Moisa

img423 img424