Pe 11 februarie a avut loc în catedrala din Lugoj sărbătorirea Zilei Mondiale a Bolnavului, sărbătoare ce a devenit tradiţie pentru lugojenii greco-catolici. Totodată s-a celebrat şi ziua de post şi rugăciune decretată de către Prea Fericirea Sa Lucian Mureşan, Arhiepiscop Major al Bisericii Greco-Catolice.

Programul a început cu recitarea Sfântului Rozariu. La orele 17.30 a urmat Sfânta Liturghie celebrată de Rev. Mons. Pop Angelo-Narcis Pop Vicarul general al Eparhiei de Lugoj şi de preoţii concelebranţi: Rev. Pr. Cons. Baba Teodor, protopop de Lugoj, Rev. Pr. Prot On. Ioan Pop, parohul catedralei, Rev. Pr. Olariu Cristian, paroh la Balinţ şi Rev. Pr. Robert Trubiansky, paroh la Păru.

După Sfânta Evanghlie, Mons. Angelo Pop a dat citire Mesajului Sfântului Părinte Papa Benedict pentru Ziua Bolnavului de anul acesta, apoi a citit Scrisoarea Pastorală a Prea Sfinţiei Sale Episcop Alexandru Mesian către veneratul cler şi credincioşii Eparhiei de Lugoj cu privire la ziua de 11 februarie, zi de post şi rugăciune pentru Biserica greco-catolică.

După terminarea Sfintei Liturghii, în jurul orelor 19.00 a avut loc o procesiune solemnă în jurul catedralei, în timpul procesiunii rostindu-se rugăciunile: Tatăl Nostru şi Născătoarea.

Programul a continuat de la orele 19.15 cu Rânduiala Sfântului Maslu, iar la final credincioşii au fost stropiţi cu apă sfinţită de la Lourdes.

Şi anul acesta ca de altfel în ultimii ani, lumea a venit în număr mare la biserică rugându-se atât pentru sănătatea fiecăruia şi a celor apropiaţi şi dragi, cât şi pentru sănătatea Bisericii Române Unite.

Dumnezeu să ne ajute şi să facă dreptate încă odată pentru această Biserică destul de greu încercată în ultimii 60 de ani.

Pr. Ioan Pop
Paroh Lugoj I

Mai multe fotografii de la acest eveniment se găsesc aici.