În cea de-a şaptea Duminică după Paşti (a Sfinţilor Părinţi participanți la Conciliul I de la Niceea-325), Preasfinția Sa Vasile s-a aflat în mijlocul credincioșilor din Parohia Satu Mare IV. Prezența Păstorului Eparhiei de Maramureș a fost prilejuită de hramul bisericii parohiale care poartă numele Sfântului Anton de Padova.

Alături de credincioși, s-au unit în ascultarea cuvântului lui Dumnezeu și în celebrarea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, pr. Vasile Tofană S.J, Vicar general, pr. Dumitru Roman, protopop de Satu Mare și un sobor de preoți.

În cuvântul de învățătură adresat, Arhiereul a evidențiat mesajul unității pe care pericopa evanghelică a duminicii (In 17, 1-13) îl transmite prin rugăciunea lui Isus adresată Tatălui ceresc. Acest mesaj atinge viața interioară a omului, viața în familie și în comunitate, viața sa în Biserică. În măsura în care creștinul mileniului trăiește viața în unire cu harul lui Hristos, înțelege mai bine ce este Biserica: viața în comuniune zidită pe jertfa lui Hristos, pe iubirea lui Dumnezeu manifestată tuturor oamenilor. O comunitate unită mărturisește prin prezența ei viața harică, construindu-și fizionomia privind mereu a chipul lui Hristos și mărturisind mereu adevărurile de credință cuprinse în crezul niceo constantinopolitan.

După cuvintele de mulțumire adresate Ierarhului de către pr. paroh Daniel Bonea, a urmat ungerea credincioșilor cu untdelemn sfințit.

Biroul Eparhial de Presă

DSC_0064

DSC_0082

DSC_0103