Vrednicii credincioși ai parohiei Moișeni din protopopiatul Țara Oașului și-au văzut îndreptat, duminică 5 august a.c.,lucrul mâinilor prin sfințirea noii biserici parohiale. Rânduiala sfințirii a fost săvârșită de către Preasfinția Sa Vasile, alături de pr. protopop de Țara Oașului, Iacob Feier și de pr. protopop de Sighet, Vasile Iusco, împreună cu un sobor de preoți din protopopiat. Ridicată în cinstea Nașterii Maicii Domnului, biserica adăpostește în sfânta masă a altarului moaștele Sfântului Francisc de Sales († 1622)și a Sfintei Ioana Francisca de Chantal († 1661).

Înfruntând arșița verii, sute de credincioși proveniți din parohiile vecine, s-au unit cu Păstorul lor întru ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, întru aducerea Jertfei celei nesângeroase și întru împărtășirea cu Sfintele Taine ale Trupului și Sângelui Mântuitorului. În cuvântul său de învățătură, Arhiereul a evidențiat cum credința în Hristos, Fiul lui Dumnezeu, mărturisită de înaintașii noștri, a purtat corabia Bisericii prin furtuna istoriei izbucnită în anul 1948. Luând aminte la această experiență, datori suntem și noi cei de azi,„împreună lucrători cu Dumnezeu” (1 Cor 3, 9), să devenim pietre vii ale templului lui Dumnezeu prin trecerea pragului acestui sfânt lăcaș de rugăciune.

Temelia bisericii a fost pusă de către pr. Romulus Pop în anul 2004, iar lucrările au fost finalizate de către pr. Vasile Mândruț prin susținerea financiară a credincioșilor din parohie, a altor binefăcători din țară precum și a organizației L’Oeuvre d’Orientdin Franța.

Fie ca toți cei care cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste vor intra și se vor ruga în această sfântă biserică pentru mântuirea sufletelor și a lumii întregi, să se învrednicească de bunătățile cele cerești, prin preamărirea Dumnezeului cel întreit, Tatăl, Fiul și Spiritul Sfânt.

Biroul Eparhial de Presă

DSC_0032

DSC_0102

DSC_0246