Marele praznic al Adormirii Maicii Domnului a reprezentat o zi plină de har și de evenimente frumoase pentru Eparhia de Maramureș. Sâmbătă dimineața, în parohia Trip din județul Satu Mare, în prezența unui număr mare de credincioși s-a celebrat hramul parohiei prin Liturghia arhierească, prezidată de Preasfințitul Părinte Vasile Bizău, episcopul locului, în prezența unui numeros sobor de preoți. La Biserică a fost adusă spre cinstire și recent restaurata icoană a Maicii Domnului de la Bixad, care a fost venerată de toți cei prezenți la Sf. Liturghie. După Liturghie credincioșii parohiei au servit oaspeții cu felurite bucate.

Mai spre seară, la Biserica Sfânta Maria din Baia Mare s-a sărbătorit hramul acestei parohii cu o frumoasă Liturghie arhierească, prezidată tot de Preasfințitul Vasile. În cadrul acestei Liturghii, Preasfințitul Părinte a ridicat la treapta preoției pe diaconul Alexandru Boloș, absolvent al Facultății de Teologie Dr. Alexandru Rusu din Baia Mare. În predica rostită, Preasfințitul a prezentat-o pe Maica Domnului ca model de smerenie și de virtuți pentru toți creștinii. Frumosul praznic s-a încheiat cu o agapă frățească.

În Duminica succesivă, Preasfințitul Părinte a prezidat Sfânta Liturghie în localitatea Copalnic Mănăștur, unde a sfințit și Capela mortuară a parohiei. În cuvântul de învățătură rostit, la lumina Evangheliei datornicului nemilostiv, Preasfințitul a amintit că datornicul îi reprezintă pe toți oamenii, care sunt datori lui Dumnezeu pentru păcate, iar Dumnezeu este milostiv și nu încetează niciodată să ne ierte. După Sfânta Liturghie credincioșii au pregătit o masă bogată pentru toți cei invitați.

Biroul Eparhial de Presă

DSC_0015

DSC_0042

DSC_0110

DSC_0171

DSC_0201