image Duminică, 21.02.2010, a reprezentat pentru diaconul Ovidiu Marița momentul mult așteptat al primirii sfintei preoții prin punerea mâinilor Preasfințitului Virgil Bercea. La Sfânta Liturghie au concelebrat, alături de Preasfințitul Virgil, șase preoți.

În cuvântul său de învățătură, Preasfinția Sa, referindu-se la evanghelia zilei, a menționat: „Cuvintele Mântuitorului: «vino după Mine» reprezintă o chemare simplă, dar profundă în același timp. Modul de acțiune al lui Isus este simplu și totodată profund. Simplu, pentru că se adresează direct, și profund, pentru că acționează în inimă. La fel ca apostolii și noi suntem chemați simplu, direct și profund. Oare ce ne determină să ne îndreptăm spre Domnul? Oare nu această chemare: vino după Mine? Este foarte important să reușim să percepem această chemare a Mântuitorului!”

În continuare, Preasfințitul Virgil a făcut referire la perioada petrecută la Roma cu ocazia vizitei „ad limina”. Această vizită are valoare simbolică și de întărire a credinței și are loc o dată la cinci ani. Între momentele importante ale vizitei au fost amintite rugăciunile la mormântul sfinților Petru și Pavel, celebrarea Sfintei Liturghii împreună cu Sfântul Părinte, întâlnirea cu dicasterele romane, precum și momentul audienței private acordată de Suveranul Pontif. Toate acestea au constituit „un moment de mare bucurie și spiritualitate pentru că în aceste momente realizăm că Biserica noastră este o părticică valoroasă din marea Biserică universală”.

Făcând referire la momentul hirotonirii unui nou preot, Preasfințitul Virgil a spus: „Astăzi va fi sfințit un nou preot. Evanghelia ne-a vorbit despre acest îndemn: «vino după Mine». Acest tânăr a fost chemat de către Domnul. Acum Domnul îi spune: «rămâi cu Mine». Cred că fiecare dintre noi și-a pus întrebarea: ce este preotul? Este foarte dificil de răspuns la această întrebare. După modelul lui Hristos, preotul trebuie să fie un model pentru oameni. Preotul trebuie să vorbească mereu despre Hristos și Evanghelie, dar și să trăiască mereu în Domnul și după Evanghelie”.

În încheierea cuvântului său, Preasfinția Sa a adăugat: „Să o rugăm pe Maica Sfântă să-l ducă pe acest tânăr pe urmele Domnului. Cu siguranță că la sfârșit preotul și familia sa vor dobândi împărăția pe care au vestit-o. Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!”.

La finalul slujbei părintele Ovidiu Marița a mulțumit lui Dumnezeu pentru harul primit, Preasfinției Sale dr. Virgil Bercea pentru încrederea acordată, soției, familiei, profesorilor de la seminarul orădean și tuturor celor care au participat cu bucurie la acest moment înălțător.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea