Luni, 30 aprilie 2012, în biserica protopopială din Câmpia Turzii, a avut loc Întâlnirea preoților din grupul de protopopiate Câmpia Turzii, Iernut, Luduș și Turda.

Întâlnirea s-a centrat pe tema anului 2012, temă binecuvântată de Preafericirea Sa Arhiepiscopul Cardinal Lucian: Anul speranței și al jertfei. Ghidul pentru dezbateri este Scrisoarea Enciclică a Sfântului Părinte Papa Benedict al XVI-lea, Spe Salvi, precum și datele referitoare la suprema mărturie de credință în jertfa vieții a celor șapte episcopi, pentru care ne rugăm stăruitor să fie ridicați cât mai curând la cinstea altarelor.

După celebrarea Dumnezeieștii Liturghii de către toți preoții, fiind prezenți și credincioși ai parohiei Câmpia Turzii, în cadrul căreia părintele Ioan Fărcaș, vicar mitropolitan a ținut meditația, a urmat ampla conferință a părintelui Flavius Florea de la Sebeș, care ne-a introdus în spiritul Enciclicii Spe Salvi, prin alesele citate, cât și prin competentele explicații făcute.

Apoi, părintele Florin Gatea, consilier arhieparhial și protopop de Sebeș a prezentat viața, mărturia și jertfa primului cardinal român, Iuliu Hossu. Prezentarea părintelui Florin Gatea a captivat atenția tuturor celor prezenți, prin citarea memorabilelor cuvinte ale cardinalului Iuliu Hossu, consemnate de cardinalul Alexandru Todea, care l-a asistat în ultimele clipe ale pământenei vieți.

Părintele protopop Teodor Ruța, hirotonit în clandestinitate de cardinalul Alexandru Todea, a mulțumit, în numele enoriașilor, preoților prezenți.

După o agapă frățească, au urmat discuții, moderate de părintele vicar Ioan Fărcaș, pe teme pastorale: Întâlnirea arhieparhială a tinerilor de la Sebeș, din sâmbăta luminată; activarea Reuniunilor mariane în diferitele parohii ale Arhieparhiei, precum și alte teme pastorale.

Despre Întâlnirea națională a tineretului catolic, ce va avea loc la Iași, la sfârșitul lunii iulie, a vorbit părintele Darius Crișan, responsabil cu pastorația tineretului din Arhieparhie.  

A consemnat

Pr. Prot. Ioan Fărcaș

Photo0126

Photo0130

Pr. Prot. Ioan Farcas

Pr. Flavius Florea

Pr. Prot. Florin Gatea