Cardinalul Leonardo Sandri, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale, a ajuns în această dimineață la Blaj, centrul spiritual al Bisericii Greco-Catolice din România. În această vizită, Cardinalul Sandri este însoțit de Mons. Maury Buendia, Nunțiul Apostolic în România și Republica Moldova.

A fost primit la sediul Curiei Arhiepiscopiei Majore de către Preafericirea Sa Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii Greco-Catolice din România, de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore și de toți ceilalți Episcopi ai Bisericii Greco-Catolice.

După cuvântul de bun venit adresat Cardinalului Sandri de către Preafericirea Sa Lucian, Prefectul Congregației pentru Bisericile Orientale a transmis salutul Sfântului Părinte, exprimându-și totodată și bucuria de a afla la Blaj.

Astăzi, Cardinalul Sandri va participa la lucrările Sinodului Episcopilor Bisericii Greco-Catolice și la o sesiune științifică prilejuită de aniversarea a 100 de ani de la înființarea Congregației pentru Bisericile Orientale. De asemenea, în cursul după-amiezii este anunțată și o vizită pe Câmpia Libertății din Blaj.

 

Biroul Arhieparhial de Presă