P1070415Preasfințiile Voastre,

Cucernici părinți,

Iubiți credincioși,

Pe data de 2 iunie întreaga lume catolică se unește cu Sfântul Părinte Papa Francisc în Adoraţia Euharistică ce va avea loc în Bazilica Sfântul Petru din Roma.

Programul durează o oră și începe la orele 18.00, ora României. Comuniunea cu Sfântul Părinte este bucuria împărtășirii cu Biserica zidită pe temeliile apostolului Petru – Întâi stătător în ale dragostei și credinței. Este un moment de har și convertire, unde atenția noastră spirituală se concentrează pe credință și speranță, în ascultarea și fidelitatea față de voința lui Dumnezeu.

În cadrul unui oficiu potrivit cu această ocazie, vom exprima și ne vom uni în bucuria rugăciunii pentru Sfântul Părinte. Acolo unde există deja un program de seară, acesta se va completa cu rugăciuni potrivite unui asemenea moment de comuniune.

Aceast moment de adoraţie este o bună și sfântă ocazie de a consfinți comunitățile noastre la Inima lui Isus prin Inima Maicii Sfinte, după textul rugăciunii pe care am rostit-o alături de ceilalți episcopi, la Biserica Sfânta Maria din Baia Mare, pe data de 12 martie a.c. după pelerinajul de la Sighet.

In Domnul cel înviat, trimit tuturor binecuvântarea arhierească.

Lucian Cardinal Mureşan

Arhiepiscop Major

Blaj, 22 mai 2013