Hramul Parohiei Moișa

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

„Nașterea ta, de Dumnezeu Născătoare Fecioară, bucurie a vestit la toată lumea…”.

În fiecare an, se celebrează hramul bisericii parohiale din parohia Moișa, protopopiatul Râciu, Nașterii Maicii Domnului. În acest an, delegatul Preafericitului Cardinal Lucian a fost părintele Ioan Fărcaș, Vicar mitropolitan.

La începutul Dumnezeieștii Liturghii, părintele protopop de Râciu, Toader Dulău, a făcut o introducere întru bucurie sărbătorii. La momentul potrivit, părintele Ioan Fărcaș a ținut Cuvântul de învățătură axat pe rolul Preacuratei Fecioare Maria în misterul lui Cristos și al Bisericii. ”Să nu o supărăm pe Mama” a fost îndemnul părintelui, preluat din Discursul Preafericitului Lucian de la Întâlnirea pe țară a Reuniunilor Marian, ce a avut loc la Blaj, zilele trecute. Părintele paroh Marin Becan a mulțumit tuturor celor prezenți pentru participare.

A urmat procesiunea în jurul bisericii, rugăciuni la grota ”Lourdes”, ungerea cu untdelemn și stropirea cu apă sfințită a credincioșilor.

Totul s-a încheiat cu o agapă frățească la căminul cultural.

În contextul acestei frumoase sărbători, părintele vicar a făcut o vizită și la parohia Nima Râciului, păstorită de părintele Alexandru Dulău, o parohie modestă ca număr de credincioși, dar mare în credință și atașament față de Isus și Biserica Sa.

„Că din tine a răsărit Soarele Dreptății, Cristos Dumnezeul nostru…”.

ComentariiExprimaţi-vă opinia