Bis. Seica MicaDuminică, 30 octombrie a.c., în parohia greco catolică Şeica Mică, aparţinătoare Protopopiatului Blaj, păstorită de părintele Ioan Corniş, a fost inaugurată biserica nou construită la care s-au finalizat etape importante până la această dată.

Întrucât lucrările interioare sunt finalizate şi spaţiul oferă o ambianţă plăcută pentru rugăciune, Întâistătătorul Biserici noastre, Preafericitul părinte Lucian, i-a încredinţat părintelui Canonic Ioan Fărcaş, Vicar mitropolitan şi Protopop al Blajului, misiunea de a fi prezent în mijlocul comunităţii pentru a participa şi a celebra binecuvântarea intrarii în biserica nou construită.

Astfel, după slujba Utreniei oficiată în capela parohială aflată în spatele noului lăcaş de cult, preoţii şi credincioşii au venit în faţa noii biserici pentru slujba sfinţirii mici a apei. Cu această apă sfinţită s-a intrat mai apoi în biserică, binecuvântându-se lucrările realizate până la acest stadiu. După rugăciunile şi rânduiala prescrisă pentru intrarea în noul locaş de închinare, toţi cei prezenţi s-au pregătit pentru celebrarea Dumnezeieştii Liturghii, la care au participat într-un mod exemplar.

Părintele Vicar a transmis salutul şi binecuvântarea arhierească a Preafericirii Sale, părintelui paroh şi întregii comunităţi după care a rostit cuvântul de învăţătură a cărui cheie centrală l-a constituit aceste două elemente esenţiale, milostivirea şi bucuria, pe care Mântuitorul nostru Isus Cristos, le-a ridicat la nivelul de mari virtuţi ale vieţii creştinului.

La finalul Sfintei Liturghii, parohul Ioan Corniş a mulţumit Bunului Dumnezeu pentru frumuseţea acestei zile şi pentru evenimentul sublim din viaţa parohiei sale. A mulţumit apoi Preafericirii Sale Lucian, pentru încrederea acordată şi pentru sprijinul şi sfaturile părinteşti, rugându-l pe părintele Vicar să transmită aceste mulţumiri din partea întregii comunităţi, Preafericirii Sale precum şi urările de bine şi sănătate.

Mulţumiri au mai fost adresate domnului Primar al comunei Şeica Mică la care a găsit întotdeauna sprijin şi înţelegere precum şi tuturor sponsorilor din ţară şi din străinătate care au susţinut acest proiect.

Mulţumiri a adus şi obştei, credincioşilor greco catolici, ortodocsi, evanghelici amintind şi de data aceasta că „în faţa lui Dumnezeu toţi suntem egali iar la judecată, El nu ne va întreba de ce confesiune suntem, ci Dumnezeu ne va întreba de faptele noastre”.

După celebrarea Sfintei Liturghii fiecare credincios a fost binecuvântat prin stropire cu apă sfinţită împărtăşindu-se de harurile dumnezeieşti, ca mai apoi cu toţii să se bucure şi de agapa frăţească oferită cu această ocazie ca expresie a mulţumirii şi a bucuriei pe care o trăiesc împreună. Multe păcănele gratuite din România sunt potrivite pentru testarea funcționalității, așa că nu ar trebui să vă faceți griji dacă vă pierdeți timpul pe versiunile demo. Rețeaua este plină de sloturi gratuite, trebuie doar să alegeți resursa potrivită cu păcănele potrivite.

Secretariatul protopopiatului Blaj

04

08

013

011

014