Instalarea noului preot-paroh la Unirea II (Vereșmort)

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

 

Ieri, 11 martie în cea de-a doua sâmbătă a Postului Mare, la orele 17, s-a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în capela parohiei cu hramul „Buna Vestire” Unirea II (Vereșmort) din protopopiatul Ocna Mureș, ocazionată de instalarea noului preot-paroh în persoana lui Alexandru Lepădatu.

 Celebrarea a fost prezidată de părintele vicar Ioan Fărcaș, cel care la final a dat citire Decretului de numire emis de către Preafericirea Sa Arhiepiscopul Major Lucian Cardinal Mureșan. Au concelebrat 8 preoți. Au fost prezenți credincioșii parohiei Unirea II dar și credincioși ai parohiilor învecinate.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Părintele Ioan Fărcaș. Totodată părintele Protopop al Ocna Mureșului Alexandru Biriș a încurajat credincioșii parohiei și noul paroh spre a se ruga și a conlucra pentru edificarea unui nou lăcaș de cult propriu slujirilor liturgice bisericești, deoarece vechea biserică din sat nu s-a retrocedat.

Noul paroh a ținut să mulțumească Preafericirii Sale Cardinal Lucian, preoților care au binevoit să se alăture fericitului eveniment și tuturor credincioșilor care l-au însoțit cu rugăciunile lor, asigurându-i totodată pe toți de rugăciunile sale înaintea Sfântului Altar și de implicarea activă în tot ceea ce presupune întreita misiune a preotului anume aceea de a învăța, de a sfinți și de a conduce poporul lui Dumnezeu spre mântuire.

 

Pr. Alexandru Lepădatu

ComentariiExprimaţi-vă opinia