Întâlnire de suflet în parohia Grindeni

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Astăzi, 2 iulie 2017, în Parohia greco-catolică Grindeni, protopopiatul Luduș, prin îndurarea și harurile Domnului, a avut loc un eveniment deosebit, prilejuit de lansarea cărții „Arborele Familiei Butaș, Neamul Butașeștilor (1867-2017)”, scrisă de Prof. Univ. Câmpean Vasile (pensionar), catedra de matematică U.T.C.N, un greco-catolic practicant, cu origini greco-catolice în parohia Grindeni, mama acestuia fiind născută în Grindeni.

A fost oficiat de către Pr. paroh Aurel Dan parastasul de pomenire și sfințirea crucii de la mormântul eroului George Butaș, picat în timpul celui de-al doilea război mondial.

La acest eveniment măreț pentru parohie, Biserica „Sfântul Vasile Cel Mare” din localitate s-a dovedit neîncăpătoare pentru numarul mare de credincioși veniți din toată țara.

Este un eveniment important și în același timp este o sărbătoare a comunității și a întregului sat, pentru că astfel nu ne uităm trecutul, nu ne uităm istoria și nu ne uităm înaintașii. Ei sunt cei care au construit această bisericuță cu puterea și cu străduința lor.

De asemenea, cu această ocazie au fost redate și date despre foști preoți din parohia Grindeni: Pr.Anca Petru și Pr Racovițan Teodor.

Pr. paroh Aurel Dan

ComentariiExprimaţi-vă opinia