Întâlnirea copiilor și tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Sute de copii și tineri greco-catolici, însoțiți de parohii lor, au fost prezenți astăzi, 20 mai, la Brașov, cu ocazia întâlnirii anuale a copiilor și tinerilor din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș. Evenimentul a fost organizat în acest an de către Parohia Greco-Catolică „Sfântul Petru” din localitate.

Întâlnirea a început la ora 11.00 cu Sfânta Liturghie Arhierească celebrată în biserica parohială de către Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore și de către Preasfinția Sa Mihai Frățilă, Episcop eparhial al Eparhiei „Sfântul Vasile cel Mare” de București. Alături de Ierarhi a concelebrat un sobor de preoți.

Preasfinția Sa Claudiu a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan și le-a vorbit tinerilor despre importanța întâlnirii cu Isus.

A urmat apoi o meditație a Pr. Marius Taloș SJ, fundamentată pe motto-ul întâlnirii „Căci mi-a făcut lucruri mari Cel Atotputernic și sfânt este numele Lui” (Lc. 1,49). În cadrul acesteia, Pr. Taloș a vorbit despre minunea numelui – chemarea la viață, minunea sfințeniei, prin care suntem chemați să trăim unii între alții ca sfinți și minunea darurilor, prin care ne exprimăm recunoștiința pentru darurile primite.

După prânz, la Biserica Neagră de la poalele Tâmpei, cei mai mari au luat parte la o a doua meditație despre vocație și chemare, ținută tot de către Pr. Taloș. Acesta le-a vorbit simbolic celor prezenți despre numărul lui Dumnezeu. Au fost evidențiate acele lucruri la care trebuie să fie tinerii atenți pentru a păstra legătura cu Dumnezeu și a răspunde chemării Sale. Treptele credinței: asumarea crezului, împărtășirea speranței, postul și rugăciunea; vocațiile pe care le primește fiecare creștin: chemarea la viață și la sfințenie (prin botez), chemarea la o stare de viață și la o profesie, chemarea clipei; virtuțile teologale și rămânerea fidelă față de o singură persoană în familie, un singur scop în viață și un singur Dumnezeu în credință, au fost principalele aspecte ale meditației Pr. Taloș.

După predarea crucii tinerilor din Sibiu, următoarea gazdă a întâlnirii copiilor și tinerilor greco-catolici din Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș și după un moment artistic susținut de participanți în biserica parohială din Brașov, Pr. Prot. Flavius Florea, organizatorul întâlnirii din acest an, a adus mulțumiri Preafericirii Sale Lucian, Episcopilor, preoților și tuturor celor prezenți, pentru frumoasele momente de comuniune trăite astăzi la Brașov.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

ComentariiExprimaţi-vă opinia