Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Arhiepiscopul Cardinal Lucian, în zilele de 4, 5 și 6 septembrie 2017, a avut loc la Blaj, la Centru Protopopial, Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane. Tema Întâlnirii: Preacurata Fecioară Maria în misterul lui Cristos și al Bisericii. Prin Ea ”Cuvântul s-a făcut trup și a locuit întru noi” (Ioan 1,14).

Au participat delegațiile Reuniunilor Mariane eparhiale din Oradea, Lugoj, Cluj-Gherla, Maramureș, București și Blaj.

Celebrările liturgice au avut loc în Catedrala Arhiepiscopală Majoră ”Preasfânta Treime”, iar lucrările, la Centrul protopopial.

Marți, 5 septembrie, la orele 10,30 am avut bucuria să fim salutați și binecuvântați pe Preafericitul Cardinal Lucian, însoțit de Preasfințitul Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Ierarhii ne-au adresat frumoase cuvinte de încurajare și sfaturi necesare. Alocuțiunea Preafericitului Lucian ne-a mișcat pe toți până la lacrimi. Amintind de momentul în care mama Preafericirii Sale, după ce a fost primită în Reuniunea Mariană în biserica parohială din Ferneziu, întorcându-se acasă, în familie, le-a spus copiilor ei (printre care și Preafericitul Lucian): De acum înainte să nu o mai supărați pe mama! Mutatis mutandis, plecând de la dorința mamei naturale, Preafericitul ne-a îndemnat pe noi, toți: Să nu o mai supărăm pe Mama! Evident, referindu-se la Mama noastră cerească, Preacurata Fecioară Maria.

S-a procedat, în continuare, la alegerea noului Comitet Național, apoi dezbateri privind îmbunătățirea modalităților de organizare și de răspândire a Organizației în cât mai multe parohii. Fiecare delegației eparhială a prezentat un raport de activitate.

S-a vizionat filmul Aparițiile de la Fatima și s-a discutat despre apariția, în continuare, a revistei Marianistul.

Atmosfera, pe tot parcursul Întâlnirii, a fost cât se poate de plăcută și de edificatoare.

Următoarea Întâlnire Națională va fi organizată și găzduită de eparhia de Cluj-Gherla.

Pr. Vicar Ioan Fărcaș

ComentariiExprimaţi-vă opinia