„Cu Preacurata Fecioară Maria la Crucea lui Isus!”, a fost tema nopții de veghe dintre vineri, 22 septembrie și sâmbătă, 23 septembrie, din Catedrala Arhiepiscopală Majoră din Blaj, unde un număr mare de credincioși din mai multe eparhii s-au unit în rugăciune.

Programul a început la ora 18 cu Rânduiala Vecerniei, iar de la ora 19 a urmat Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de Preasfinția Sa Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu un sobor de preoți. A fost prezent și Preafericitul Părinte Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii noastre.

„O noapte de rugăciune într-o Catedrală de credință”, a spus Preasfinția Sa Claudiu, amintindu-le credincioșilor că se află într-un loc aparte, unde credința a fost și rămâne vie, iar jertfa a fost pâine cotidiană. Mulțumindu-le celor prezenți, Preasfinția Sa i-a asigurat de faptul că Maica Sfântă nu uită rugăciunile, sacrificiile și jertfele lor și i-a îndemnat ca atunci când se gândesc la cruce, să se gândească la iubirea lui Dumnezeu.

Noaptea de veghe din Catedrala Blajului s-a încheiat în zorii zilei cu Dumnezeiasca Liturghie, care a început la ora 06.00.

 

Biroul Arhieparhial de Presă