„Rugăciunea rozariului, mijloc sigur pentru pacea și fericirea sufletelor și a famililor”. Aceasta a fost tema nopții de rugăciune organizată între 6 și 7 octombrie 2017, în  Parohia Greco – Catolică Sfântul Nicolae din Dumbrăveni, unde părintele paroh Costea Ioan Solomon‚ la solicitarea mai multor persoane din parohie, a organizat o noaptea de rugăciune, pentru a da posibilitatea credincioșilor prezenți să se unească în cântări și rugăciuni pentru familii, pentru sfințenia preoților și a persoanelor consacrate, pentru ispășirea și repararea păcatelor lumii, pentru apărarea copiilor nenăscuți, pentru biserica noastră, pentru episcopii noștrii, la intenția Sfântului Părinte, pentru intențiile persoanelor și ale credincioșilor prezenți, pentru convertirea tuturor creștinilor, pentru parohiile noastre, pentru țara noastră.

Am avut bucuria de al avea în mijlocul nostru pe Părintele Vicar Mitropolitan Ioan Fărcaș din Blaj însoțit de pr. Daniel Câmpean,  alături de preoții din Protopopiatul Dumbrăveni, persoane consacrate și credincioși din Parohiile Protopopiatului.

După celebrarea Vecerniei pr. protopop Tudor Alexandru Gecășan a invitat credincioșii prezenți, că: ”Asemenea pelerinilor greci de acum două mii de ani care îi spuneau apostolului Fillip: „Vrem să-I vedem pe Isus” (In.2,21) și în noi,  în aceaastă lună octombrie,  lună a rozariului  dar și dedicată  rugăciunii pentru misiuni și misionari, să ne dorim să-l întâlnim și să-L primim în sfânta Euharistie. În prezent suntem chemați nu numai să vorbim despre Isus, ci să fim promotori ai  noutății de viață, formată din relații autentice în comunitățile  întemeiate pe Evanghelie, adică să-L arătăm pe Isus, să facem să strălucească fața Răscumpărătorului nostru, în orice colț al pământului. Să trăim în așa fel încât generațiile viitoare să înțeleagă că creștinii aduc  Cuvântul lui Cristos, pentru că El este Adevărul, pentru că au găsit în El sensul vieții lor.”

Părintele Vicar Ioan Fărcaș, după ce a subliniat frumusețea modului în care credincioșii prezenți și-au adus aportul participând activ la programul spiritual, i-a încurajat spunând că ”în acest mod contribuie la înfrumusețarea Bisericii.” Apoi ținând cont de tema acestei nopți a explicat importanța rugăciunii în familie și încrederea în mijlocirea Mamei noastre cerești pentru toți care îi cer ajutor.

Rugăciunea a continuat cu Adurația Euharistică și Calea sfintei Cruci iar  apoi ținând cont că ziua de 07 octombrie este sărbătorită Sfânta Fecioară Maria Regina Rozariului programul a continuat cu o frumoasă cunună de rugăciuni alcătuită din toate cele patru mistere ale rozariului, ținând cont de cuvintele papei Leon al XIII-lea despre rugăciunea rozariului: ,,este un mod simplu de a ne gândi la veșnicia care ne așteaptă”.

După o scurtă pauză preoții împreună cu credincioșii au adorat crucea, și ne-am rugat rozariul pentru misiuni, rugându-ne pentru fiecare continent iar pentru Europa în mod special ne-am unit în  rugăciune cu credincioșii din Polonia.

La ora 5.30 s-a celebrat Sfanta Liturghie, multumindu-i lui Dumnezeu pentru această noapte minunată.

                        Elena Comșa