Ca in fiecare an, si in 2012 ne-am intalnit intre 18-25 ianuarie, preoti si credinciosi ai tuturor celor sapte confesiuni istorice din Brasov, pentru a ne ruga impreuna pentru unitatea crestinilor.

In fiecare seara de la orele 18:00, slujbele s-au tinut intr-o alta biserica, iar predica a tinut-o unul din preotii de alta confesiune decat a bisericii.

Astfel, in biserica romano-catolica a predicat pr. ortodox, in cea evanghelica germana a predicat pr. romano-catolic, in biserica unitariana a predicat pr. reformat, in biserica ortodoxa a predicat pr. greco-catolic, in cea evanghelica maghiara a predicat pr. unitarian, in biserica reformata a predicat pr. evanghelic maghiar si in biserica greco-catolica a predicat pr. evanghelic german.

Intr-una din zile s-a tinut rugaciunea credinciosilor, la care din fiecare confesiune au rostit rugaciuni cate doi credinciosi, intre rugaciuni fiind intonate cantece ecumenice de la Taize.

La slujbe s-au citit textele biblice special pregatite din Vechiul si Noul Testament; iar dupa predica, s-a rostit rugaciunea „Tatal Nostru” in trei limbi (romana, maghiara si germana) la care preotii impreuna cu toti cei prezenti ne-am tinut de mana, ca semn al unitatii in rugaciune. In final, credinciosii au primit binecuvantarea lui Aron in cele trei limbi, de la toti preotii prezenti.

In seara finala de la biserica greco-catolica, toti participantii au primit mici paini pe care sa le imparta intre ei, ca semn al dragostei si al intelegerii.

Octava de rugciune din acest an a avut si un scop caritabil, iubirea tuturor crestinilor din Brasov indreptandu-se in mod special prin colectele din fiecare seara spre Complexul de servicii Timis, care se ocupa de aprox. 150 de persoane intre 18-82 de ani cu diverse dizabilitati fizice si/sau psihice. Pentru acestia se va cumpara cu banii stransi o masina de spalat industriala, de care este mare nevoie.

Tema generala a octavei din anul acesta a fost aleasa din Scrisoarea I a Sf. Pavel catre Corinteni, cap. 15, vers. 51-58: „Toti vom fi schimbati prin credinta in Domnul nostru Isus Cristos”.

Pr. Moldoveanu Emil

Via bru-brasov.ro

CSJ_6903

CSJ_6935

CSJ_6968

CSJ_6997

CSJ_7002