Astăzi, 24 septembrie, la Sebeș, parohia greco-catolică a celebrat al cincisprezecelea an de bună funcționare a Bisericii Sfânta Cruce. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, la sărbătoarea hramului a fost prezent Preasfințitul Claudiu, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore. Episcopul nostru a făcut o frumoasă legătură între pericopa Evangheliei de astăzi – Pescuirea miraculoasă – și sărbătoarea Sfintei Cruci. Alegerea drumului crucii după Cristos Domnul este personală și intimă.

La Sfânta Liturghie, alături de Preasfinția Sa au concelebrat Pr. Vicar general Paul Turcu, Pr. protopop Florin Gatea și preoții protopopiatului Sebeș: Stoica Daniel, Tarko Ignațiu, Roman Daniel și Covaciu Traian. La finalul Sfintei Liturghii, părintele Florin Gatea a avut un cuvânt de mulțumire pentru toți aceia care de-a lungul timpului au făcut bine acestei comunități. În mod special primul-curator Cotruș Ioan a primit din partea Preafericirii Sale Lucian o diplomă de merit pentru activitatea desfășurată în cadrul parohiei Sebeș alături de preotul paroh. Oficiul s-a încheiat cu o rugăciune de binecuvântare a stațiunilor (icoanelor) de la Calea Crucii, cumpărate de credincioșii parohiei.

A fost salutată prezența domnilor Ion Dumitrel și Dumitru Fulea, președintele și vicepreședintele Consiliului Județean Alba.

La final, Preasfințitul Claudiu a dat spre sărutare Sfânta Cruce care purta în ea lemn din Sfânta Cruce pe care a fost răstignit Isus.

Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă frățească.

 

Pr. Prot. Florin Gatea