Duminică, 22 august 2010, a fost sărbătoare deosebită în micuța localitate sibiană Chesler. După o renovare generală, interiorul bisericii greco-catolice,singura din localitate, a fost sfințit de către Preasfinția Sa Vasile, episcopul Curiei Arhiepiscopale Majore.

Inainte de începerea sfintei Litughii (ora 10), ierarhul a fost întâmpinat de parohul locului, Adrian Viluță Mărginean și câteva sute de credincioși, printre careși oficialitățile locale în frunte cu primarul comunei Micăsasa, Vasile Sorin Popa.

La celebrarea sf. Liturghii în cadrul căreia s-a săvârșit resfințirea interiorului bisericii, Preasfinția Sa a avut alături mai mulți preoți din Blaj și parohiile învecinate, părintele paroh multumind la sfârșit tuturor, indeosebi celor care au contribuit material la renovarea și consolidarea bisericii parohiale.

După slujba liturgică a urmat program artistic prilejuit de întâlnirea Fii satului, cu dansuri si cantece populare specifice zonei. Atât invitatii cat si artistii și localnicii au participat la o agapă ce s-a constituit ca punct final al unei zile de sărbătoare și bucurie creștinească.

Pr. Adrian Mărginean