Sfințirea bisericii cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din Aiud

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

Astăzi, 14 mai 2017, în Duminica a V-a după Paști, a fost sfințită de către Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, Biserica Greco-Catolică cu hramul „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Aiud I.

În fața bisericii, Preasfinția Sa a fost întâmpinat de către Pr. Protosincel Paul Turcu (Prot. de Aiud), de Pr. Sincel Ioan Fărcaș, de Pr. paroh Mihai Cristea și de un sobor de preoți.

După sfințirea frumosului lăcaș de cult, a urmat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie celebrată în fața bisericii, la care a luat parte un număr mare de credincioși. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost oferite de către corul catedralei „Schimbarea la Față” din Cluj-Napoca. Semnalăm și prezența autorităților locale și județene.

La începutul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa Claudiu a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Lucian Cardinal Mureșan, Arhiepiscopul Major al Bisericii noastre. Apoi, Preasfinția Sa a vorbit despre libertate și despre întâlnirea sufletească dintre Dumnezeu și om. Făcând referire la Evanghelia duminicii, Ierarhul a subliniat faptul că Dumnezeu ne lasă mereu să căutăm, asemenea femeii samarinence, și nu face niciodată rabat de la milostivirea Sa. Totodată a făcut și o asemănare între fiecare Biserică și fântâna din Evanghelie. Cuvântul de învățătură s-a încheiat printr-o invitație la trăirea comuniunii cu Isus, pe care trebuie să Îl căutăm în frații noștri care suferă.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, a urmat un cuvânt al Pr. Protosincel Paul Turcu și a Pr. paroh Mihai Cristea, care a adus mulțumiri tuturor celor care și-au adus aportul la edificarea lăcașului de cult.

În semn de prețuire pentru râvna și dărnicia arătată față de Biserică și mărturisirea credinței creștine prin cuvânt și fapte bune, i-a fost conferit Pr. Mihai Cristea, de către Preafericirea Sa Lucian, Ordinul Preasfânta Treime.

 

Biroul Arhieparhial de Presă

 

ComentariiExprimaţi-vă opinia