Parohia greco-catolică Gurghiu, protopopiatul Reghin, s-a aflat duminică, 2 iulie 2017 în sărbătoare. Cu binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, s-a aflat în mijlocul credincioșilor.

Evenimentul a fost prilejuit de sfințirea pietrei de temelie a noii biserici cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Gurghiu. După sfințirea pietrei de temelie și așezarea acesteia la locul pregatit în altar, Preasfinția Sa Claudiu a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie. Au concelebrat: Pr. protopop de Reghin, Boitoș Florin, Pr. paroh Pașca Mihai, Pr. Dumitru Daniel, Pr. protopop de Teaca, Claudiu Merdaru, Pr. Fărcaș Zaharie, Pr. Lupea Gheorghe, Pr. Rideg Teodor, Pr. Bogdan Sorin, Pr. Pop Adrian, Pr. Voicu Dan, Pr. Rus Aurel și doi diaconi.

După cuvântul de învățătură al Preasfinției Sale, Pr. paroh Pașca Mihai a mulțumit tuturor celor prezenți și celor care s-au implicat în realizarea acestui proiect. Un cuvânt de mulțumire și apreciere a fost adresat și domnului primar Laurențiu Boar și întregului Consiliu Local Gurghiu.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, patru copilași au primit pentru prima data în mod solemn taina Sfintei Euharistii.

 

   Preot paroh Pașca Mihai