Tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major de la Cărbunari

Arhieparhia de Alba Iulia şi Făgăraş

În Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului de astăzi, 15 august 2017, a avut loc tradiționalul pelerinaj la Sanctuarul Arhiepiscopal Major al Bisericii Greco-Catolice, de la Cărbunari – Blaj.

Cu această ocazie, la Sanctuarul Fecioarei Săracilor, credincioșii au venit în număr mare pentru a o cinsti pe Maica Sfântă și pentru a primi haruri deosebite de la Fiul său.

Începând cu ora 10.00, după Sfințirea cea mică a apei, a avut loc Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată de către Preasfinția Sa Claudiu Lucian Pop, Episcopul Curiei Arhiepiscopiei Majore, împreună cu un sobor de preoți și doi diaconi.

În cuvântul de învățătură, după ce a transmis salutul și binecuvântarea Preafericirii Sale Cardinal Lucian, Arhiepiscopul Major al Bisericii noastre, Preasfinția Sa Claudiu a vorbit despre importanța sărbătorii și a Sanctuarului de la Cărbunari. A evidențiat apoi marea iubire a Maicii Sfinte, care este semn de speranță în aceste momente în care crizele și amenințările plutesc asupra noastră și i-a îndemnat pe cei prezenți să fie asemenea Maicii Sfinte, crezând că la Dumnezeu totul este cu putință.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Episcopul Curiei a rostit rugăciunea de consfințire a familiei la Fecioara Săracilor.

Credincioșii care au participat la acest pelerinaj, îndeplinind anumite condiții, s-au putut bucura de primirea indulgenței plenare.

 

 

 

Biroul Arhieparhial de Presă

ComentariiExprimaţi-vă opinia