În perioada 1-3 august 2014, la Vima Mică, jud. Maramureş, a avut loc ediţia a IX-a a Taberei pentru părinţi şi copii. Motoul taberei, la care au participat 94 de persoane, a fost: „Credinţa noastră este viaţa noastră” (Cardinal Iuliu Hossu). Tabăra a fost organizată de parohia greco-catolică Beclean, Grupurile Mariane de Evanghelizare, şi a fost coordonată de pr. Alin Cîndea împreună cu o echipă de animatori. Din Beclean s-a plecat vineri, 1 august, la ora 6:11, cu trenul până la Ileanda, de unde participanţii au fost transportaţi spre Vima Mică cu microbuze.

Tabăra a început printr-un moment de rugăciune, câteva jocuri de cunoaştere, urmate de o vizită în Cheile Lăpuşului. După-masă s-a prezentat programul taberei, iar mai apoi participanţii au fost împărţiţi pe echipe. Seara, toţi cei prezenţi s-au unit în rugăciune. După rugăciune copiii şi părinţii au fost invitaţi să se joace împreună, să cânte şi să profite de un timp special dedicat redescoperirii bucuriei jocului. Sâmbătă, 2 august, s-a participat la Sfânta Liturghie, celebrată în biserica „Sf. Ioan Botezătorul” din Vima Mică. Ziua a continuat cu parcurgerea unui traseu iniţiatic cu tema ” ieşirea Poporului lui Dumnezeu din robia egipteană”, în care fiecare echipă a avut de îndeplinit diverse probe care aduceau aminte de acel moment. După-masă, echipele au avut la dispoziţie un timp pentru a pregăti o dramatizare inspirată de pasaje din capitolul 14 al Evangheliei după Matei (înmulţirea pâinilor). Seara a avut loc prezentarea dramatizărilor inspirate din pasajul biblic.

Duminică, 3 august, grupul din Beclean a participat, împreună cu întreaga comunitate Greco-catolică din localitate, la Sfânta Liturghie. În încheierea taberei s-au dat diplome, s-au făcut poze, s-a mulţumit lui Dumnezeu şi Sfintei Fecioare Maria şi s-a plecat spre Beclean. (pr. Alin Cîndea)

imagine

imagine

imagine