Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Prima împărtăşanie solemnă în Catedrala din Lugoj (77 fotografii)
15 iunie 2015, Lugoj

În Duminica a doua după Rusalii, la 14 iunie, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, 12 copii au primit pentru prima dată Sfânta Împărtăşanie în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti. Pregătirea copiilor de către Surorile Baziliene este o tradiţie, care a început încă din anul 1990. Prima grupă de copii a primit Sfânta Împărtăşanie în anul 1991 din mâinile Î.P.S. Ioan Ploscaru de Pie Memorie. Programul a început cu o procesiune a copiilor de la Casa Memorială „Episcop Ioan Ploscaru”, spre catedrală fiind însoţiţi de Sora Valeria OSBM, şi de alţi copii şi tineri. Sfânta Liturghie a fost pontificată de P.S. Alexandru care i-a avut alături pe: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodor Baba, Protopop de Lugoj, pr. prot. on. Pr. Ioan Pop, parohul catedralei şi pr. dr. Vasile Orghici. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea”, dirijat de D-na prof. Olimpia Drăgan. Foto: Raimondo-Mario Rupp şi Sr. Rafaela.

Sărbătoarea Sfântului Anton 2015 la Catedrala din Lugoj (56 fotografii)
13 iunie 2015, Lugoj

Imagini de la Sărbătoarea Sfântului Anton de Padova din Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit", Lugoj (după amiaza zilei de 13 iunie). Fotografii: Raimondo-Mario Rupp

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Chișineu Criş (8 fotografii)
13 iunie 2015, Chisineu-Cris

Sâmbătă, 13 iunie, 2015, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia „Adormirea Maicii Domnului”, Chişineu Criş. Este a cincea vizită pastorală pe care Prea Sfinţia Sa o face în această localitate. Ultima vizită pastorală a avut loc la 13 iunie 2014. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către pr. dr. Vasile Orghici. La sosire, P.S. Alexandru a fost întâmpinat în faţa bisericii cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Dănuţ Ciuban, protopop de Chişineu-Criş, pr. Augustin Budău O.F.M. Conv. parohul locului împreună cu mai mulţi preoţi şi de copii cu buchete de flori. Programul a început cu rugăciunea Sf. Rozar după care a urmat Sfânta Liturghie Arhierească. Alături de Prea Sfințitul Alexandru au concelebrat un sobor de 12 preoţi din protopopiatele de Chişineu-Criş şi Arad. Răspunsurile liturgice au fost date de corul de tineret al parohiei „Sfânta Maria” de la Oradea. Foto: Cosmin Jivanior.

Cursuri de vară 2015 pentru Clerul Eparhiei de Lugoj, seria I (10 fotografii)
12 iunie 2015, Lugoj

La Centrul pastoral eparhial “Sfântul Vasile cel Mare” din Lugoj, a început în ziua de 8 iunie, cea de a şaptea ediţie Cursurilor de vară pentru perfecționarea Clerului Eparhiei de Lugoj. Scopul acestor cursuri este recapitularea cunoştinţelor teologice, actualizarea şi aprofundarea lor prin intermediul unor module succesive de trei ani de studiu. Cursurile se desfăşoară în colaborarea şi cu sprijinul Asociaţiei „Renovabis” din Germania şi sunt axate pe teme ce privesc "Anul Vieţii Consacrate" 2015 declarat de Biserica Catolică şi proiectul "Planul Integrat de Dezvoltare" la nivelul Eparhiei de Lugoj. Prezenţa la cursuri a preoţilor se face în două serii: Seria întâi: 8-12 iunie 2015, iar seria a doua 15-19 iunie 2015. Acest album conţine fotografii cu preoţii care au participat la seria I. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Lansare la Reşiţa a cărţii “Anul Maicii Domnului de la Scăiuş 2014” (45 fotografii)
2 iunie 2015, Resita

În organizarea Forumului Democratic al Germanilor din Jud. Caraş-Severin, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” – secţia germană „Alexander Tietz” din Reşiţa a găzduit în ziua de 2 iunie, lansarea cărţii cu titlul: „Anul Maicii Domnului de la Scăiuş 2014” al cărei autor este Prea Sfinţitul Alexandru Mesian – Episcop de Lugoj. În cadrul acestui eveniment, a avut loc şi vernisarea unei expoziţii cu 30 de fotografii realizate de dl. Raimondo-Mario Rupp, atât la Scăiuş de-a lungul anului 2014, cât şi cu pelerinajul icoanei care a lăcrimat, în câteva parohii din Eparhia de Lugoj. Foto (surse): Raimondo-Mario Rupp şi Erwin Ţigla.

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Covaci (22 fotografii)
1 iunie 2015

În a doua zi de Rusalii, la 1 iunie 2015, Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Covaci, Protopopiatul Timişoara. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. În comuna Covaci nu a existat parohie greco-catolică înainte de 1948. De-a lungul vremii, în localitate s-au stabilit familii de greco-catolici venite din Ardeal, care au frecventat biserica romano-catolică, datorită faptului că Biserica Greco-Catolică din România era scoasă în afara legii. Parohia a fost înfiinţată în anul 1992. Prin bunăvoinţa Episcopiei Romano-Catolice de Timişoara în special a ES Sebastian Kräuter şi ulterior a ES Martin Roos, în fiecare duminică şi sărbătoare se săvârşeşte Sfânta Liturghie în biserica romano-catolică. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sărbătoarea Coborârii Sfântului Spirit - Rusaliile 2015 la Lugoj (46 fotografii)
31 mai 2015, Lugoj

Duminică, 31 mai, de marele praznic al Coborârii Spiritului Sfânt asupra sfinţilor ucenici şi apostoli, Catedrala din Lugoj şi-a sărbătorit hramul. Încă de sâmbătă seara, programul de praznic a început cu Rânduiala Vecerniei. În ziua sărbătorii (31 mai) la orele 10.30, a început Sfânta Liturghie arhierească pontificată de P.S. Alexandru Mesian care i-a avut alături pe: mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, Pr. Teodor Baba, Consilier eparhial şi Protopop de Lugoj, p.on. pr. Ioan Pop, parohul catedralei şi pe pr. Vasile Orghici. Răspunsurile au fost date de corul catedralei „Reînvierea”, dirijat de D-na prof. Olimpia Drăgan. După Sfânta Liturghie s-a pornit în procesiune înconjurându-se Catedrala apoi a urmat sfinţirea spicelor de grâu şi a ofrandelor aduse cu ocazia acestui praznic. La orele 17.45 a avut loc Rânduiala Vecerniei cu plecarea genunchilor. Programul zilei de Rusalii s-a încheiat cu Sfânta Liturghie de la orele 18.30. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Întâlnirea Tinerilor din Eparhia de Lugoj. Ediţia a XVI-a (94 fotografii)
30 mai 2015

Sâmbătă, 30 mai 2015 a avut loc cea de-a XVI-a ediţie a Întâlnirii tinerilor din Eparhia de Lugoj. Prea Sfinţitul Alexandru le-a urat bun venit pelerinilor şi la ora 9,30 cu toţii au pornit în procesiune spre Catedrala episcopală. La Sfânta Liturghie arhierească alături de P.S. Alexandru, s-au aflat un sobor de preoţi veniţi la Lugoj pentru această întâlnire. La terminarea Sfintei Liturghii cu toţii au revenit în procesiune la reşedinţa Episcopiei. După masa de prânz, programul a continuat programul cultural-artistic unde fiecare grup parohial a prezentat câte un moment artistic. Ultima parte a întâlnirii a fost dedicată activităţilor sportiv-recreative. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfinţirea noii biserici "Sf. Ioana Antida" Lugoj III (105 fotografii)
23 mai 2015, Lugoj

Ziua de sâmbătă, 23 mai 2015 a fost pentru credincioşii parohiei "Sf. Ioana Antida" din Lugoj o zi istorică de mare sărbătoare. În această zi, în prezenţa a doi ierarhi greco-catolici: PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj şi a PS Claudiu Pop, Episcop al Curiei Arhiepiscopiei Majore a BRU; în prezenţa Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General şi parohul acestei parohii; în prezenţa unui sobor numeros de preoţi din Eparhia de Lugoj dar şi din alte Eparhii, a persoanelor consacrate (Surorile Baziliene şi Surorile de Caritate), a oficialităţilor locale, a corului catedralei şi a multor credincioşi din oraş dar nu numai, a avut loc sfinţirea solemnă a noii biserici ale cărei lucrări au fost finalizate deja din iarna anului trecut. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Rugăciuni în cinstea Sfintei Rita la catedrala din Lugoj (28 fotografii)
22 mai 2015, Lugoj

Sfânta Rita de Cascia deşi este cinstită mai mult în ritul latin, la catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" din Lugoj cinstirea ei a devenit populară în rândul credincioşilor greco-catolici. Vineri 22 mai a.c. după Sfânta Liturghie de seară (de la orele 18.30), celebrată de Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei, s-au rostit rugăciuni în cinstea "Sfintei imposibilităţilor" cum mai este denumită. Pr. Ioan a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea acestei mari sfinte a Bisericii Catolice. La final pr. Ioan a binecuvântat trandafirii cu apă sfințită, care au fost împărțiți apoi credincioșilor. Relicvele Sfintei Rita de Cascia s-au aflat la Lugoj în luna august 2011 cu ocazia pelerinajului naţional, organizat de pr. Marian Stoicănescu, paroh la biserica greco-catolică “Sfânta Rita” din Râmnicu Vâlcea. Foto: Raimondo-Mario Rupp