Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Întâlnirea anuală a tinerilor din Eparhia de Lugoj. Ediţia a XV-a (92 fotografii)
31 mai 2014, Timisoara

Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Alexandru Mesian, Biroul Pastoral de Tineret al Eparhiei de Lugoj în colaborare cu ASTRU eparhial Lugoj și cu parohia gazdă „Sfânta Maria Regina Păcii” Timișoara a organizat sâmbătă 31 mai 2014, cea de-a XV-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a tineretului greco-catolic din Eparhia de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp (excepţie fotografiile cu semnătura verde din colţul de jos-dreapta care sunt de la ASTRU Cugir)

Vizită pastorală a PS Alexandru la Belotinţ (77 fotografii)
25 mai 2014, Belotint

În Duminica a şasea după Paşti (a Orbului), la 25 mai 2014 Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia Belotinţ, Protopopiatul de Arad, cu ocazia sfinţirii bisericii cu hramul „Înălţarea Domnului” în urma lucrărilor de restaurare a zidurilor exterioare. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Episcopiei de Lugoj. Cu ocazia „Anului Maicii Domnului de la Scăiuş” a fost adusă Icoana făcătoare de minuni a Maicii Sfinte de la Scăiuș care a lăcrimat de două ori în toamna anului 1934. Icoana va fi purtată în cursul acestui an în mai multe biserici din cele 12 protopopiate din Eparhia de Lugoj. La eveniment a luat parte D-l Petrică Moldovan, primarul comunei Conop de care aparţine localitatea Belotinţ. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Lugoj III (20 fotografii)
25 mai 2014, Lugoj

În după masa zilei de duminică 25 mai a.c. (Duminica a VI-a după Paşti) P.S. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală în parohia Lugoj III, (cartierul „Mondial-Lugoj”) cu ocazia sărbătoririi hramului, „Sf. Ioana Antida”. Anul acesta s-au împlinit nouă ani de la inaugurarea Centrului Educativ Socio-Sanitar „Sf. Ioana Antida” şi de la înfiinţarea parohiei, „Sf.Ioana Antida” al cărei administrator parohial este Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. În acest centru, pe lângă activitatea pastorală a parohiei Lugoj III, Surorile de Caritate ale Sf. Ioana Antida, desfăşoară diferite activităţi educativ-recreative cu copiii din acest cartier. Ultima vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru a avut loc la 13 octombrie 2013 când s-a sfinţit piatra de temelie a noii biserici cu hramul „Sfânta Ioana Antida”. Lucrările de construcţie sunt într-o fază avansată, urmând ca noua biserică să fie sfinţită în cursul acestui an.Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Lansare de carte la Timişoara cu participarea Prea Sfinţiei Sale Alexandru Mesian (20 fotografii)
22 mai 2014, Timisoara

Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran” din Timișoara a găzduit în ziua de 22 mai a.c. lansarea cărţii în limba germană cu titlul: „Spiritualität und Copingmechanismen bei Krebspatienten” (Spiritualitate şi mecanisme coping la bolnavii de cancer), a cărei autor este lect. univ. dr. Aurora Carmen Bărbat, de la Universitatea de Vest din Timişoara. Lansarea a avut loc în cadrul Conferinţei internaţionale „Identitate regională şi coeziune socială”. În desfășurarea evenimentului au luat cuvântul în limba română, dl. conf. univ. dr. Claudiu Arieşan, care a şi moderat întâlnirea, dl. conf. univ. dr. Vasile Docea, director al Bibliotecii Centrale Universitare „Eugen Todoran”, Mons. Johann Dirschl, vicar general al Diecezei Romano-Catolice de Timişoara şi Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Rugăciuni în cinstea Sfintei Rita la Lugoj (2014) (39 fotografii)
22 mai 2014, Lugoj

Sfânta Rita de Cascia deşi este sărbătorită mai mult în ritul latin, la catedrala “Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj cinstirea ei a devenit populară în rândul credincioşilor greco-catolici. Joi 22 mai a.c. după Sfânta Liturghie de seară (de la orele 18.30), celebrată de pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei, s-au rostit rugăciuni în cinstea “Sfintei imposibilităţilor” cum mai este denumită. Pr. Ioan Pop a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea acestei mari sfinte a Bisericii Catolice. Prea Sfinţitul Alexandru a binecuvântat trandafirii cu apă sfințită, care au fost împărțiți apoi credincioșilor. Relicvele Sfintei Rita de Cascia s-au aflat la Lugoj în luna august 2011 cu ocazia pelerinajului naţional, organizat de pr. Marian Stoicănescu, paroh la biserica greco-catolică “Sfânta Rita” din Râmnicu Vâlcea. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Lansare la Reşiţa a cărţii “Maica Domnului de la Scăiuş” (29 fotografii)
20 mai 2014, Resita

În organizarea Forumului Democratic al Germanilor din Jud. Caraş-Severin, Biblioteca Judeţeană „Paul Iorgovici” – secţia germană „Alexander Tietz” din Reşiţa a găzduit în ziua de 20 mai, lansarea cărţii cu titlul: „Maica Domnului de la Scăiuş” al cărei autor este Prea Sfinţitul Alexandru Mesian – Episcop de Lugoj. Foto (surse): Raimondo-Mario Rupp şi Erwin Ţigla.

Reşiţa: sărbătoarea hramului bisericii "Sfânta Fecioară Maria de la Fatima" (20 fotografii)
18 mai 2014, Resita

Duminică, 18 mai a.c. a constituit o zi deosebită pentru comunitatea greco-catolică din Reşiţa. În această zi a fost sărbătorit hramul Bisericii "Sfânta Fecioară Maria de la Fatima". Programul a început cu oficierea Sfintei Liturghii. La masa Sfântului Altar s-au aflat Rvs. Pr. Dr. Marius-Petru Pop - consilier eparhial şi secretar episcopal, Rvs. Pr. Tutaş Nicolae - Administrator Parohial Reşiţa II şi Protopop de Reşiţa, Rvs. Pr. Ic. Stavr. Aurel Bendariu - Paroh Doman, Rvs. Pr. Laurenţiu Corneliu - preot pensionar. În încheierea Serviciului Divin, Rvs. Pr. Marius- Petru Pop a dat citire scrisorii trimise de P.S. Alexandru Mesian - Episcopul Lugojului, cu ocazia acestui eveniment. (A consemnat Mihele Bogdan Andrei)

Prima Sfântă Împărtășanie solemnă în parohia Darova 2014 (21 fotografii)
18 mai 2014, Darova

Doi băieţi şi trei fetițe din parohia Darova, Protopopiatul Lugoj, au primit duminică 18 mai, Prima Sfântă Împărtăşanie. Evenimentul a avut loc în atmosfera de bucurie a persoanelor prezente şi a celor care au aşteptat acest moment. Copiii au fost pregătiţi de pr. paroh Ioan Grad, ajutat de fiica lui, Ana-Maria. Celebrarea a început cu o procesiune solemnă la care au participat copiii, îmbrăcaţi în haine de culoare albă, haine specifice pentru această sărbătoare, ca un semn al purităţii şi inocenţei, pe care şi-au dobândit-o printr-o spovadă bună, însoţiţi de părinţi şi de preotul Ioan Grad, parohul locului. În cadrul Sfintei Liturghii, după reînnoirea promisiunilor făcute la Botez, copiii au primit Sfânta Taină a Împărtăşaniei. Foto: Alex şi Mădălina, doi copii din parohia Darova.

Pelerinajul credincioşilor din Eparhia de Lugoj la bazilica Maria-Radna 2014 (51 fotografii)
17 mai 2014, Radna

Sâmbătă 17 mai, cu binecuvântarea Preasfinţitului Episcop Alexandru Mesian a avut loc al cincilea pelerinaj eparhial la sanctuarul Maria Radna, programat pentru credincioşii greco-catolici din Eparhia de Lugoj. Au participat credincioşi din aproape toate protopopiatele Eparhiei, din judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara, Alba şi Arad.Programul a început la orele 10.00 cu rugăciunea Sfântului Rozar. La orele 10.30 a urmat Sfânta Liturghie solemnă. Alături de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj au concelebrat: pr. Radu Vorindan, protopop de Arad, pr. Doinel Preda, protopop de Haţeg, pr. Flavius Manuel Jurcă, protopop de Sarmisegetuza şi un sobor de 16 preoţi. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul de tineret al parohiei "Sfânta Maria Regina Păcii" din Timişoara. Mons. Angelo a transmis credincioşilor din partea Preasfinţitului Alexandru Mesian salutul şi binecuvântările arhiereşti. Foto: Raimondo-Mario Rupp şi Alex Codrea.

Ieşire la Roşia Montană (42 fotografii)
1 mai 2014, Rosia Montana

Un grup de 22 de tinerii şi copii astrişti şi neastrişti de la Catedrala din Lugoj şi parohia Lugoj III, însoţiţi de patru preoţi: Mons. Vicar Angelo-Narcis Pop, pr. Robert Trubiansky, pr. Cristian Olariu şi pr. Narcis Ardelean au participat la o ieşire cu caracter recreativ-educativ şi informativ în această localitate în ziua de 1 mai a.c. Această ieşire este materializarea unei întâlniri de informare propusă de ASTRU Lugoj despre subiectul Roşia Montană care a avut loc în toamna anului trecut la „Casa memorială Episcop Ioan Ploscaru” din Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp