Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sărbătoarea Sfântului Anton 2016 la Catedrala din Lugoj (12 fotografii)
13 iunie 2016, Lugoj

Imagini de la Sărbătoarea Sfântului Anton de Padova din Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit", Lugoj (după amiaza zilei de 13 iunie). Fotografii: Daniel Iga.

Hramul Sfântului Anton la parohia Arad-Micălaca (27 fotografii)
13 iunie 2016, Arad Micalaca

La 13 iunie a.c. sărbătoarea Sfântului Anton de Padova, la parohia Arad-Micălaca a avut loc hramul bisericii care poartă numele Sfântului Anton din Padova. La acest eveniment a participat Prea Sfinţitul Alexandru, Episcopul Lugojului, însoţit de mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General al Eparhiei de Lugoj. Această biserică, a fost sfințită la 19 iunie 2011, fiind prima parohie din Eparhia de Lugoj cu hramul „Sfântului Anton de Padova”. Ultima vizită pastorală în această parohie a avut loc la 26 decembrie 2015. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Prima împărtăşanie solemnă în Catedrala din Lugoj (97 fotografii)
12 iunie 2016, Lugoj

În Duminica a şaptea dupa Paşti, la 12 iunie, în Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj, 8 copii au primit pentru prima dată Sfânta Împărtăşanie în cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti. Pregătirea spirituală a copiilor s-a făcut tot anul săptămânal, dar în ultima lună la invitația sorei Valeria Bolfă copiii însoțiți de părinți au participat zilnic la pregătirea catehetică, în fiecare seară. Copiii îmbrăcați în alb au pornit în procesiune de la Casa Memorială „Episcop Ioan Ploscaru”, spre catedrală fiind însoţiţi de Sora Valeria OSBM, şi de alţi copii şi tineri. Sfânta Liturghie a fost pontificată de P.S. Alexandru care i-a avut alături pe: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicarul general al Eparhiei de Lugoj, pr. Teodor Baba, Protopop de Lugoj, pr. prot. on. Pr. Ioan Pop, parohul catedralei, pe pr. Eugen Damian, paroh la Hunedoara şi pe pr. Inocenţiu Lung, paroh la Coştei. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Cântăm de ziua copilului - recital în catedrala din Lugoj (23 fotografii)
29 mai 2016, Lugoj

Duminică, 29 mai, după Sfânta Liturghie Arhierească, pontificată de PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj, la orele 12.00, corul "Armonii" al şcolii gimnaziale de muzică "Filaret Barbu" dirijat de prof. Claudia Creţiu, a susţinut un recital cu titlul "Cântăm de ziua copilului". Înainte de începerea recitalului, Pr. Prot. On. Ioan Pop, parohul catedralei, a prezentat programul recitalului şi a vorbit despre semnificaţia Zilei Copilului. În program au fost interpretate lucrări de: Corneliu Cezar, Gheorghe Cucu, John Hilton, G.F. Haendel şi Johan Strauss. După recital, PS Alexandru a rostit un cuvânt de salut şi de mulţumire. Tinerii catedralei au oferit un buchet de flori corului. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Întâlnirea Tinerilor din Eparhia de Lugoj. Ediţia a XVII-a (110 fotografii)
28 mai 2016, Lugoj

Cu binecuvântarea Prea Sfinţitului Alexandru Mesian, Centrul pentru Pastoraţia Tineretului al Eparhiei de Lugoj şi ASTRU eparhial Lugoj în colaborare cu parohia gazdă „Sf. Ilie Tezviteanul” Orăştie şi colegiul Naţional "Aurel Vlaicu" Orăştie, a organizat sâmbătă 28 mai 2016, cea de-a XVII-a ediţie a Întâlnirii Eparhiale a tineretului greco-catolic din Eparhia de Lugoj. Au participat tineri şi copii de pe întreg cuprinsul Eparhiei de Lugoj (Jud. Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara şi Alba), însoţiţi de cateheţi, responsabili cu tineretul, preoţi parohi şi călugăriţe. Tema ediţiei de anul acesta a fost motto-ul sugerat de Sfântul Părinte Papa Francisc pentru cea de-a XXXI-a ediţie a Zilei Mondiale a Tineretului: „Fericiţi cei milostivi, pentru că ei vor afla milostivire” (Mt. 5,7). Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Lugoj III. Sărbătoarea hramului Sf. Ioana Antida (53 fotografii)
23 mai 2016, Lugoj

În după masa zilei de Luni, 23 mai mai a.c., P.S. Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj s-a aflat în vizită pastorală în parohia Lugoj III, (cartierul „Mondial-Lugoj”) cu ocazia sărbătoririi hramului, „Sf. Ioana Antida”. Ultima vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru a avut loc la 23 mai 2015 când s-a sfinţit noua biserică cu hramul „Sfânta Ioana Antida”. Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat de Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General şi parohul acestei biserici, cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Vizită pastorală a Prea Sfinţitului Alexandru în parohia Darova (47 fotografii)
22 mai 2016, Darova

În Duminica a patra după Paşti (a Slăbănogului), la 22 mai 2016, PS Alexandru, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia "Înălţarea Sfintei Cruci" din Darova, Protopopiatul Lugoj. Motivele principale ale acestei vizite au fost: celebrarea Sfintei Liturghii şi aniversarea a 20 de ani de când Părintele Prot. On. Ioan Grad, a fost instalat în această parohie. Prea Sfinţitul Alexandru a fost însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, vicar General al Eparhiei de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Rugăciuni în cinstea Sfintei Rita la catedrala din Lugoj (50 fotografii)
22 mai 2016, Lugoj

Sfânta Rita de Cascia deşi este cinstită mai mult în ritul latin, la catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” din Lugoj cinstirea ei a devenit populară în rândul credincioşilor greco-catolici. Anul acesta ziua de 22 mai a picat în Duminica a patra după Paşti (a Slăbănogului). Programul a început la orele 18.00 cu rugăciunea Sfântului Rozar. A urmat Sfânta Liturghie arhierească, pontificată de PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Pr. paroh Ioan a rostit un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea acestei mari sfinte a Bisericii Catolice.Programul a continuat cu rostirea câtorva rugăciuni în cinstea „Sfintei imposibilităţilor” cum mai este denumită. În încheierea programului a avut loc o procesiune solemnă în jurul Catedralei cu Sfântul Sacrament şi cu Statuia Sfintei Rita. La final PS Alexandru a binecuvântat trandafirii cu apă sfințită, care au fost împărțiți apoi credincioșilor. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Pelerinajul credincioşilor din Eparhia de Lugoj la bazilica Sfânta Maria Radna (60 fotografii)
21 mai 2016, Radna

Sâmbătă, 21 mai a.c. a avut loc al şaptelea pelerinaj al credincioşilor greco-catolici din Eparhia de Lugoj, la Bazilica Sfintei Fecioare Maria de la Radna. Au participat credincioşi din aproape toate protopopiatele Eparhiei, din judeţele: Caraş-Severin, Timiş, Hunedoara şi Arad. Programul a început la orele 10.00 cu rugăciunea Sfântului Rozar. La orele 10.30 a urmat Sfânta Liturghie arhierească pontificată de P.S. Alexandru. Alături de Prea Sfinţia Sa, au concelebrat 13 de preoţi dintre care amintim: Mons. Angelo-Narcis Pop, Vicar General şi pr. Radu Vorindan, protopopul Aradului. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală 2016 a Prea Sfinţitului Alexandru la Deva (37 fotografii)
2 mai 2016, Deva

În fiecare an - începând din 2001 – în a doua zi de Paşti credincioşii parohiei “Imaculata” din Deva au deosebita onoare şi bucurie de a-l primi în mijlocul lor pe Prea Sfinţitul Alexandru. Prea Sfinţia Sa a fost însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop – vicar general eparhial. La sfânta Liturghie alături de PS Alexandru au concelebrat: Mons. Angelo, pr. Micu Ceciliu Vasile – protopop al Devei, pr. Didi Nicolae Adrian – paroh de Turdaş, pr. Horia Bursaş - paroh de Simeria şi pr. Sabo Sorin, parohul locului. Foto: Raimondo-Mario Rupp.