Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Ticvaniul Mare (64 fotografii)
11 octombrie 2015, Ticvaniu Mare

La invitaţia pr. paroh Pavel Tilca, protopop onorific şi a consiliului parohial, Prea Sfinţia Sa Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia „Învierea Domnului”, Ticvaniu Mare, Protopopiatul Oraviţa, în duminica XXI-a după Rusalii, la 11 octombrie 2015. Foto: Raimondo-Mario Rupp

Pelerinajul delegațiilor eparhiale BRU ale Reuniunii Mariane la Sanctuarul „Maria-Scăiuş” (31 fotografii)
2 octombrie 2015, Scaius

Pelerinajul la Scăiuş al delegaţiilor Reuniunii Mariane a făcut parte din agenda întâlnirii naţionale a reuniunii Mariane ce s-a desfăşurat la Palatul Episcopal din Lugoj în perioada 1-3 octombrie, lucrări la care participă delegaţi din toate eparhiile Bisericii Române Unită cu Roma, preşedinţi eparhiali de reuniuni mariane din: Baia-Mare, Blaj, Bucureşti, Cluj, Oradea şi respectiv pe delegaţia din eparhia gazdă, Lugoj. Aceştia sunt însoţiţi şi de asistenţi spirituali eparhiali. La sosirea la Scăiuş, PS Alexandru a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie de pr. Iulian Hasciar, parohul locului. Înainte de celebrarea Sfintei Liturghii, PS Alexandru le-a prezentat pelerinilor, sanctuarul marian. Sfânta Liturghie a fost pontificată de Prea Sfinţitul Alexandru Mesian. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Întâlnirea Naţională a Reuniunii Mariane la Lugoj (67 fotografii)
1 octombrie 2015, Lugoj

La palatul episcopal din Lugoj s-a desfășurat în perioada 1-3 octombrie, Întâlnirea Națională a Reuniunilor Mariane. PS Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, a salutat prezența delegațiilor eparhiale a Reuniunilor Mariane. După deschiderea lucrărilor, următorul punct al zilei a fost Sfânta Liturghie la catedrala "Coborârea Sfântului Spirit", pontificată de PS Alexandru Mesian. Răspunsurile au fost date de corul "Reînvierea" al catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan. A doua zi a întâlnirii a avut loc vizita la sanctuarul "Maica Domnului, Apărătoarea noastră" de la Scăiuş urmată de alte sesiuni de lucru la palatul episcopal din Lugoj. Ultima zi de a întâlnirii a continuat cu Sfânta Lititurghie în capela Palatului Episcopal, cu lucrările de final şi cu Binecuvântarea Euharistică. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Pelerinajul anual de toamnă la Scăiuş (2015) (102 fotografii)
26 septembrie 2015, Scaius

Aproximativ 700 de credincioşi greco-catolici de pe cuprinsul Eparhiei de Lugoj s-au reunit şi în acest an la 26 septembrie, cu prilejul pelerinajului de toamnă la sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea noastră” de la Scăiuş. Pelerinajul anual de la sfârşitul lunii septembrie la Scăiuş este organizat pentru a aniversa semnul plăcut al lăcrimării icoanei Sfintei Fecioare Maria care a avut loc în urmă cu 81 de ani, la 30 septembrie şi respectiv 15 octombrie 1934. Înainte de Sfânta Liturghie, corul parohiei „Sfântul Iosif” din Timişoara, a cântat maiestuos Paraclisul Maicii Domnului. Sfânta Liturghie a fost pontificată de PS Alexandru Mesian, Episcopul Lugojului, având alături preoţi din parohiile Lugoj, Ohaba Forgaci, Timişoara, Reşiţa, Bocşa, Ramna, Oţelu Roşu, Oradea, Darova, Surducu Mare, Peciu Nou, Izvin, Arad, Visag. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corurile din Lugoj şi Timişoara. Foto: Mihele Bogdan Andrei şi Raimondo-Mario Rupp.

Sfânta Liturghie în rit latin cu ocazia CER (Lugoj) (44 fotografii)
23 septembrie 2015, Lugoj

Acest album conține imagini de la Sfânta Liturghie în rit latin ce a avut loc la biserica romano-catolică din Lugoj, în dimineaţa zilei de 23 septembrie cu ocazia sesiunii de toamnă (21-23 septembrie) a Conferinței Episcopilor Catolici din România (CER). Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Episcopii catolici din România la Scăiuş (106 fotografii)
22 septembrie 2015, Scaius

După Sfinţirea solemnă a noului sanctuar de la Scăiuş din 27 septembrie 2014, iată că şi pentru anul 2015 putem consemna un pelerinaj istoric la Maria Scăiuş. În după amiaza zilei de 22 septembrie, întreg episcopatul catolic din România aflat la Lugoj cu ocazia sesiunii de toamnă a CER, au celebrat Sfânta Liturghie solemnnă la Scăiuş. Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei "Sf. Iosif" din Timişoara, dirijat de d-na Doina Boşca. Alături de episcopi au participat mai mulţi preoţi din protopopiatul de Lugoj, Oţelu Roşu, Timişoara, Oraviţa, Cugir şi persoane consacrate (Surorile Baziliene din Lugoj). Alături de credincioşii locali au participat credincioşi din localităţile învecinate, din Lugoj, Timişoara, Reşiţa şi Cugir. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Dublă lansare de carte la Lugoj (16 fotografii)
22 septembrie 2015, Lugoj

Galeria Pro Arte din Lugoj a fost gazda a două lansări de carte ce prezintă evenimente din viața credincioșilor greco-catolici ai Eparhiei de Lugoj. Primul volum a fost „Greco-catolicii Eparhiei de Lugoj – comunicare și cuminecare", semnat de jurnalista timișoreancă Ramona Bățuțescu, iar al doilea volum a fost: „160 de ani de la întemeierea Eparhiei de Lugoj – Funeraliile episcopului Ioan Bălan (1880 – 1959) – 2013” scris de Prea Sfinţitului, Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj. Cei care au prezentat primul volum au fost: Prea Sfinția Sa Alexandru Mesian, pr. Simion Mesaroș din Baia Mare și conf. dr. Claudiu Mesaroș, prodecan al Facultății de Științe Politice, Filosofie și Științe ale Comunicării de la Universitatea de Vest Timișoara. Al doilea volum a fost prezentat de către jurnalista Ramona Băluțescu. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Sfântă Liturghie arhierească solemnă în Catedrala din Lugoj (46 fotografii)
21 septembrie 2015, Lugoj

După deschiderea lucrărilor Sesiunii CER de la Palatul Episcopal, la Catedrala "Coborârea Sfântului Spirit" a avut loc în după amiaza zilei de 21 septembrie, de la orele 18.30, o Sfântă Liturghie Arhierească solemnă la care au participat: Mons. Baudouin Biajila Muankembe, Consilier al Nunţiaturii Apostolice în calitate de Însărcinat cu Afaceri, Excelenţa Sa Ioan Robu Arhiepiscop şi Mitropolit romano-catolic de Bucureşti şi Înalţi Prelaţi Catolici din diecezele şi eparhiile din România. La acest eveniment au răspuns invitaţiei PS Alexandru Mesian, mai mulţi reprezentanţi ai confesiunilor creştine din Lugoj precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale: dl. primar Francisc Boldea şi dl. Marius Martinescu, fost primar al Mun. Lugoj. De asemenea, au participat la Sfânta Liturghie, preoţi, persoane consacrate, precum şi un mare număr de credincioşi. Răspunsurile au fost date de Corul “Reînvierea” al Catedralei, dirijat de d-na prof. Olimpia Drăgan. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Deschiderea Anului Catehetic 2015-2016 la Lugoj (50 fotografii)
19 septembrie 2015, Lugoj

În Catedrala din Lugoj a avut loc, sâmbătă, 19 septembrie, deschiderea anului catehetic 2015-2016. Elevii conduși de Sr. Valeria Bolfă, au făcut o procesiune înainte de Sfânta Liturghie, aducând pe o masă în fața Sfântului Altar: Sfânta Cruce, Biblia, catehismul, cărțile de școală, stiloul, pentru a fi binecuvântate. Sfânta Liturghie a fost celebrată de PS Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj şi de Mons. Angelo Narcis Pop- Vicar General. Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de tinerii prezenţi, de elevi şi surori. Pentru tinerii și copiii din Lugoj orele de religie sunt ținute de către Surorile Baziliene în fiecare sâmbătă din timpul anului școlar la Casa Memorială "Ep. Ioan Ploscaru" de pe Str. I.P. Bănăţeanu, nr. 10. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Aniversare a nouă ani de Adoraţie Euharistică perpetuă la Timişoara (43 fotografii)
15 septembrie 2015, Timisoara

Marţi, 15 septembrie 2015, a avut loc festivitatea aniversării a nouă ani de la inaugurarea capelei de adoraţie euharistică perpetuă în Timişoara, la Biserica Sf. Maria Regina Păcii din Timişoara. Cu această ocazie comunitatea adoratorilor timişoreni a avut bucuria de a-l avea în mijlocul lor pe Preasfinţitul Alexandru Mesian care a celebrat împreună cu un sobor de preoţi Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, aducând mulţumiri Bunului Dumnezeu, în numele şi împreună cu credincioşii, pentru marele har şi semn de îndurare primit de oraşul Timişoara prin intermediul programului de Adoraţie Euharistică Perpetuă. Foto: Raimondo-Mario Rupp.