Albume foto

Eparhia de Lugoj

 
Pagini: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70

Sărbătorirea Hramului Mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului” din Lugoj (74 fotografii)
8 septembrie 2015, Lugoj

În fiecare an la 8 septembrie, Surorile Baziliene din Lugoj sărbătoresc Hramul mănăstirii „Naşterea Maicii Domnului”. În acest an, programul a început la orele 10.30 cu o procesiune solemnă de la Catedrala „Coborârea Sfântului Spirit” Lugoj spre mănăstirea surorilor. De la orele 11.00, în curtea mănăstirii a avut loc Sfânta Liturghie pontificată de PS. Episcop Alexandru împreună cu preoții prezenți. Răspunsurile au fost date de corul „Reînvierea” al Catedralei, avându-o ca dirijoare pe D-na Prof. Olimpia Drăgan și de surori. Prea Sfințitul în omilia sa a vorbit despre Sfânta Fecioară Maria care a fost concepută fără prihană strămoșească. Sărbătoarea s-a încheiat cu o agapă fraternă pentru toți cei prezenți. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Pricaz (70 fotografii)
23 august 2015, Pricaz

PS Alexandru, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia Pricaz în Duminica a XII-a după Rusalii, la 23 august 2015. Motivele principale ale acestei vizite au fost: celebrarea Sfintei Liturghii şi sfinţirea bisericii în urma lucrărilor de renovare exterioare şi interioare. Prea Sfinţitul Alexandru a fost însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, vicar General al Eparhiei de Lugoj. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizita unei delegaţii ecumenice de la Jena, la Palatul Episcopal din Lugoj (23 fotografii)
18 august 2015, Lugoj

Prea Sfinţitul Alexandru a primit la Palatul Episcopal, luni, 17 august, vizita unei delegaţii de la Jena (Germania), formată din şapte persoane: preoţi, persoane consacrate şi pastori, reprezentând Bisericile, Romano-Catolice, Reformate, Evanghelice şi Baptiste. Reprezentanţii cultelor de la Jena s-au aflat la Lugoj încă din ziua de 13 august, la invitaţia Primăriei Municipiului Lugoj şi a Bisericii Ortodoxe din Lugoj, care a sărbătorit hramul în 15 august, adică „Ruga Lugojeană”. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Vizită pastorală a PS Alexandru în parohia Uricani. Pelerinaj la Câmpu lui Neag (51 fotografii)
16 august 2015, Uricani

P.S. Alexandru Mesian a efectuat o vizită pastorală în Protopopiatul Lupeni, în Duminica a XI-a după Rusalii. Prea Sfinţia Sa a însoţit de Mons. Angelo-Narcis Pop, vicar general. Vizita a început la biserica din Uricani unde s-a celebrat Sfânta Liturghie arhierească. După Sfânta Liturghie, pelerinii veniţi din Valea Jiului, Deva şi Hunedoara, s-au deplasat spre locul de pelerinaj de la Brădet-Câmpul lui Neag. Acest pelerinaj anual ajuns la a XXIV-a ediţie este fixat în luna august în duminica de după sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului. Statuia Prea Curatei Fecioare Maria de la Câmpul lui Neag este o copie a statuii Maicii Domnului de la Lourdes. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Campus recreativ-formativ la Năsăpiște (15 fotografii)
16 august 2015, Nasapiste

Odată cu încheierea Campusului Estival Grest 2015, în perioada 10-14 august, tinerii astriști animatori împreună cu familia părintelui Viorel Codrea din Parohia Greco-Catolică Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Cugir, au ales să petreacă împreună câteva zile de recreere și formare la cabana montană Năsăpiște din Carpații Meridionali. După o săptămână destul de solicitantă de tabără, la care au participat peste 400 de copii din orașul Cugir, dar și din împrejurimi, tinerii animatori au avut ocazia să ia parte la o perioada de teambuilding. Programul zilnic din cadrul campusului recreativ de la Năsăpiște a avut următoarea structură: după micul dejun era ședința tehnică și discuții pe grupuri, imediat după prânz tinerii porneau într-o drumeție sau rămâneau în incinta cabanei pentru jocuri recreative cum ar fi ping-pong, badminton, șah, volei, fotbal montan (se joacă pe plan înclinat), rațele și vânătorii, etc., iar după cină petreceau momente fraterne lângă focul de tabără.

Pelerinajul de vară la Sanctuarul Maria Scăiuş (114 fotografii)
15 august 2015, Scaius

Conform decretului pe care l-a primit în toamna anului 2014, Sanctuarul „Maica Domnului, Apărătoarea noastră” de la Scăiuş, credincioşii au posibilitatea ca la sărbătorile mariane de peste an, să facă pelerinaje la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, făcătoare de minuni. Pelerinajul din 15 august la Scăiuş, a devenit o tradiţie de ani buni, şi a avut rang de pelerinaj eparhial, fiind condus de Prea Sfinţia Sa, Alexandru Mesian, Episcop al Eparhiei de Lugoj. La sosire, Prea Sfinţia Sa a fost întâmpinat cu Sfânta Evanghelie şi Sfânta Cruce de pr. Iulian Hasciar, parohul locului şi de pr. Felician Kadar, paroh la Orţişoara. Sfânta Liturghie s-a celebrat pe esplanada din faţa bisericii. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Tabără pentru copii în parohia Cugir. Ediţia a X-a (48 fotografii)
10 august 2015, Cugir

Anul acesta tabăra împlinește zece ani! Zece ani de când tinerii animatori, îndrumați de părintele paroh Viorel-Gheorghe Codrea, organizează la Cugir, campusul. Anul acesta au fost 415 copii participanți la tabără în toate zilele din cadrul taberei, făcându-ne să mobilizăm toate resursele de energie, ingeniozitate și, mai ales, răbdare.

Sfinţirea pietrei de temelie a bisericii „Bunavestire” – Timişoara VI (74 fotografii)
9 august 2015, Timisoara

În Duminica a zecea după Rusalii, (a vindecării unui lunatic), la 9 august 2015, Prea Sfinţitul Alexandru Mesian, Episcop de Lugoj a efectuat o vizită pastorală în parohia „Bunavestire” Timişoara VI. Prea Sfinţia Sa a fost însoțit de către Mons. Angelo Pop, Vicarul General al Eparhiei de Lugoj. Motivele principale ale vizitei au fost: celebrarea Sfintei Liturghii şi sfinţirea pietrei de temelie a noii biserici cu hramul: „Bunavestire”. Foto: Raimondo-Mario Rupp şi Ramona Băluţescu.

Remember INTC 2015 la Scăiuş (20 fotografii)
8 august 2015, Scaius

Sâmbătă, 8 august, la Sanctuarul marian de la Scăiuş, grupul de tineri de la catedrala din Lugoj s-a întâlnit pentru o zi de rugăciune şi destindere în amintirea Întâlnirii Naţionale a Tineretului Catolic de la Cluj (INTC). Programul a început cu Sfânta Liturghie, apoi a urmat un moment spiritual ce a constat dintr-un rezumat al meditaţiilor propuse la INTC de pr. Daniel Ange. Tinerii care au participat la INTC, au împărtăşit celorlalţi, impresii despre această întâlnire. După masa de prânz, tinerii au vizionat fotografiile întâlnirii de la Cluj. Ziua s-a încheiat cu o decadă de rozar. Foto: Raimondo-Mario Rupp.

Binecuvântarea lucrărilor de renovare la Bazilica Maria Radna (101 fotografii)
2 august 2015, Radna

În prezenţa numeroşilor credincioşi prezenţi la Bazilica Maria Radna, a preoţilor şi a oaspeţilor veniţi din străinătate a avut loc la 02 august, binecuvântarea lucrărilor de renovare a Basilici şi a complexul monastic. Maria Radna este cunoscută ca un important loc de pelerinaj din Banat. Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Eminenţa Sa, cardinalul Joachim Meisner, arhiepiscop emerit de Köln, în calitate de delegat extraordinar – missus extraordinarius – al Sfântului Părinte Papa Francisc. Au concelebrat arhiepiscopi şi episcopi romano catolici din ţară şi străinătate şi episcopii greco catolici: Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcop de Oradea, Preasfinţia Sa Alexandru Mesian, episcop de Lugoj, Preasfinţia Sa Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, Preasfinţia Sa Vasile Bizău, episcop de Maramureş, Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, episcop de Bucureşti şi Preasfinţia Sa Claudiu Pop, episcop vicar al Arhiepiscopiei de Blaj. Ramona Băluţescu, Bodo Gabor și Călin Piescu.