La data de 13 martie 2015, Sfântul Părinte Papa Francisc a proclamat, prin bulla “Misericordiae Vultus”, JUBILEUL EXTRAORDINAR al MILOSTIVIRII.

Anul Sfânt al Milostivirii a debutat la data de 8 decembrie 2015 şi se va încheia la solemnitatea Cristos, regele universului din data de 20 noiembrie 2016.

Papa Francisc a dispus ca în toate bisericile locale, din întreaga lume, să se deschidă o astfel de Poartă a Milostivirii, în prima duminica după începerea jubileului.

Cu acest prilej, PreaSfintia Sa Alexandru Mesian, Episcopul Eparhiei de Lugoj a decretat ca în data de 13 decembrie 2015, în bisericile greco-catolice din marile centre ale Eparhiei, respectiv: Catedrala Episcopală din Lugoj, Biserica „Nașterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Timișoara, „Nașterea Prea Curatei Fecioare Maria” din Arad, „Sfânta Fecioara Maria de la Fatima din Reșița”, “Imaculata” din Deva, Sanctuarul marian de la Scăius, să se deschidă Porțile Milostivirii.

La Parohia Greco-Catolică „Sfânta Fecioară Maria de la Fatima” din Reşiţa, Jubileul Milostivirii a debutat cu o procesiune în jurul bisericii.

Înainte de acest moment, Rvs. Pr. Pop Ovidiu, paroh Reşiţa a dat citire scrisorii Prea Sfințitului Alexandru Mesian pentru Jubileul Milostivirii, explicând totodată credincioșilor importanţa acestui mare eveniment din viaţa Bisericii Catolice.

În fata porților principale ale bisericii, sfinția sa a dat citire Rugăciunii Sfântului Părinte pentru acest Jubileu, apoi împreună cu credincioșii s-a rostit Tatăl nostru, Bucură-te Marie, Crezul, Mărire Tatălui … , Si acum…, prin aceasta putând obține Indulgenţa Plenară toți cei care sunt în starea harului sfințitor.

A urmat momentul în care, preotul a bătut cu Sfânta Cruce în porțile bisericii, întocmai ca în noaptea Învierii.

În biserică s-a intrat cântând Doxologia Mare, urmată de Sfânta si Dumnezeiasca Liturghie.

Prin acest Jubileu, Sfântul Părinte Papa Francisc ne îndeamnă să exercitam cat mai des faptele milostivirii trupești şi sufletești.